Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 31 maart 2014

Donderdagmiddagdochter

















Op dinsdagavond 25 maart jongstleden was journalist/schrijver Stevo Akkerman de speciale gast in de Edese boekhandel het Paard van Troje. Hij kwam hier voorlezen uit en praten over zijn laatste roman 'Donderdagmiddagdochter'. Collega-journalist en Edenaar Hilbrand Rozema interviewde hem. Het geheel autobiografische boek vertelt het verhaal van dochter Evy Elize van Stevo en zijn vrouw, die kort na haar geboorte sterft. Tijdens de zwangerschap was het al duidelijk dat ze niet lang in leven zou kunnen blijven.

Verder belangrijk aspect in het boek is de gereformeerde (vrijgemaakte) opvoeding van de hoofdpersoon en het langzaam loskomen hiervan en het verschil in (geloofs) beleving van hem en z'n vrouw anderzijds na het overlijden van hun kindje. Het werd een openhartig relaas waarbij ook het aanwezige publiek werd betrokken door elkaar wederzijds te bevragen naar zaken gerelateerd aan het boek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten