Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 27 maart 2014

Salami Worst













Op het politieke menu na 19 maart moest wat tafelheer SGP en huiskok VVD betreft wel weer de traditionele Gelderse rookworst staan. Deze zou dan weer gedeeld moeten worden met het CDA en Gemeentebelangen. De PvdA zou zelfs dit keer overgeslagen kunnen worden. “Dit alleen staat op het menu en dit is precies jullie stukje, dus zo meteen aan tafel en eten!” spraken SGP en VVD op zolder hen op gebiedende wijze toe.

Maar het genoemde trio had eigenlijk helemaal geen trek meer in rookworst. Er hing in het (gemeente) huis namelijk een doordringende geur van een zeer grote en pittige salami worst. D66, echt geen liefhebber van rookworst, wou graag verandering van spijs en had het ‘lokaas’ opgehangen. De CU mocht de vorige ronde met de rookworst niet mee smikkelen en keek nu dus verlekkerd naar deze rood gekleurde lekkernij.

Samen riepen ze de drie in het schuurtje om te horen of ze ook zo’n trek in salami hebben. Nou, dat hadden ze zeer zeker! Toen alle partijen tenslotte in de keuken bijeen kwamen werd plotseling de salami worst getoond. De SGP en VVD zaten beteuterd te kijken en hadden direct hun buik er vol van. “Zo zout heb ik nog nooit gevreten” gromde Burger Belangen en dit drietal verliet daarna boos de keuken.

GroenLinks zat op een stoel in een hoekje te kijken wat er ging gebeuren. D66, CU, CDA, GB en PvdA legden de grote salami worst op tafel om tot verdeling van de plakjes te komen. Kortom, het lijkt er op dat de SGP en de VVD  achterblijven met een symbolisch knakworstje en GL/PE en BB de komende 4 jaar moeten overleven met de velletjes. Gemeentepolitiek… het zal me toch een worst wezen.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten