Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 13 augustus 2012

Artistieke Nalatigheid
















Op het snijvlak van kunst en cultuur zijn er een paar Edenaren die boven het maaiveld uitsteken. Schrijver Jan Siebelink is wellicht de bekendste. Maar de laatste tijd is er iemand anders in opmars. Zijn werkterrein is verlegd van huiskamers tot het Hilversumse. Regelmatig mag hij z’n tronie tonen op de nationale televisie.

Hij is serieuze kandidaat om als beste singer songwriter van ons land te worden verkozen.  Het timmeren aan de weg wordt dan ook intensief door hem bedreven. Nu zegt het spreekwoord dat geen profeet in z’n eigen stad is geëerd. Of dat ook geldt voor veelbelovende liedjesschrijvers waag ik te betwijfelen. Maar laten we toch het zekere voor het onzekere nemen.

Een aantal onwetende Edenaren zullen nu denken “Waar gaat dit allemaal over?” In dat geval mensen: Onderneem iets! Ga ‘googelen’ of ‘youtuben’. Zeur desnoods massaal de lokale platenboer aan z’n hoofd. Dit alles met de twee kernwoorden Rogier + Pelgrim. Ga op muzikale ontdekkingsreis en aanschouw wat we zelf in huis hebben. Het mag toch niet zo zijn dat uiteindelijk Rogier’s pelgrimstocht vroegtijdig ten einde komt wegens te geringe belangstelling van het thuisfront.

Ik zou dat niet graag op mijn geweten hebben. Vandaar deze column. Het is nu verder aan jullie rest van Ede. Dus kom later niet aan met dat jullie het niet wisten. Ook gewaarschuwde Edenaren tellen voor twee. Want artistieke nalatigheid is nu eenmaal een ernstig vergrijp in het culturele wetboek. Laat het dus niet op een veroordeling aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten