Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 2 maart 2013

Folderen 2.0


De gapende kloof tussen politiek en burgers. Raadslid Bert Komdeur (CDA) kwam onlangs met het ei van Columbus. Hij riep zijn collega’s op om eens te gaan folderen om op die manier te ondervinden wat er allemaal op straat en bij de mensen leeft. Ik roep hierbij op nog net iets verder te gaan in deze tijd waar ook de gemeente Ede alle wegen moet onderzoeken om te bezuinigen.

Als de raadsleden dan toch op pad gaan kunnen ze alle gemeentelijke post ook wel bezorgen. Verder controleren ze of er losliggende stoeptegels zijn. Ze verzamelen zwerfvuil met hun prikkers. Ze twitteren verdachte zaken naar de boa’s. Vieze verkeersborden worden met een sopje afgenomen. Bloemperkjes worden onder handen genomen. Verder staan ze vanzelfsprekend de inwoners te woord.

Voor diegenen die wat schroom hebben contact te leggen is het aan te bevelen ergens een wandelwagen met baby en een puppy te lenen. Aanspraak gegarandeerd. En dit dus niet eenmalig maar structureel en bij toerbeurt. Dat we de raadsleden niet alleen een week voor de verkiezingen in het centrum aantreffen maar ook gedurende het hele jaar door overal in de gemeente.

Ik ben benieuwd welke politicus we binnenkort in de wijk mogen begroeten. Er valt de mensen genoeg uit te leggen. Over de hoogte van de gemeentelijke belastingen, de WOZ waarde, beperkte gladheidsbestrijding, besteding van gemeenschapgeld, ingevoerde bezuinigingen en nog heel veel meer…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten