Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 6 maart 2013

De 2e STEP Award


















De witte rook kringelt omhoog uit de schoorsteen daar waar de redactie van de Winkelhaak zetelt. We zijn er uit dames en heren… de winnaar van de STEP Award 2013 is bekend. De (S)terkst (T)witterende (E)dese (P)oliticus van de afgelopen 365 dagen heeft een naam en niemand minder dan...

Maar eerst volgen nog wat andere mededelingen voordat de winnaar van de tweede editie op het erepodium zal worden gehesen:

N.a.v. de dopingperikelen in de professionele wielersport heeft de redactie van de Winkelhaak besloten ook een extra clausule in het reglement op te nemen. Mocht blijken dat winnaars van de STEP Award bij het behalen van deze titel, op welke wijze dan ook onpolitieke stimulerende middelen hebben gebruikt, dan is levenslange diskwalifictie het directe gevolg.

U kunt deze ludieke en zeer politieke award misschien ook wel 7 keer op rij winnen maar bij gebruik van ongeoorloofde zaken zal alles worden ontnomen.

Er zijn dit keer ook twee subcategories in het leven geroepen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend en zij dienen slechts om de genoemde personen te motiveren de STEP Award van volgend jaar in de wacht te gaan slepen.



DE STEP COLLECTIVITEITSPRIJS:

De redactie heeft gekeken welke partijen minimaal drie redelijk twitterende wethouders, raadsleden of fractievolgers hebben. Daarbij is vanzelfsprekend gekeken naar het aantal gezamelijke tweets, de politieke inhoud en de wijze waarop men naar buiten treedt naar anderen toe. De genomineerde politieke partijen en bijbehorende politici waren:

GroenLinks/Progressief Ede
Eric Leltz - Margreet van Loenen – Pieter Gerard van den Berg

Democraten ’66
Sina Salim - John Wijsmuller – Stephan Neijenhuis

ChristenUnie
Jan de Kluijver - Leon Meijer - Jos van Heuveln.

Partij van de Arbeid
Marije Eleveld - Astrid Wagenaar - Harry van Huijstee

De redactie heeft uiteindelijk gekozen deze aanmoedigingsprijs toe te kennen aan GL/PE die daarbij nipt de drie heren van de CU zijn voorgebleven. Proficiat heren Leltz en van den Berg en mevrouw van Loenen!



DE STEP AANMOEDIGINGSPRIJS:

De redactie heeft ook gekeken of er het afgelopen jaar een beginnend politiek twitteraar is geweest die wellicht een aanmoediging kan gebruiken om voor de volgende editie volop mee te gaan doen. Hierbij konden wij eigenlijk niet om mevrouw Jet Verhoeff van Gemeentebelangen heen.

Zij ging afgelopen december pas met twitteren van start en omschreef dit zelf door te stellen dat “ze nog maar net twittermaagd af is”. Nou, ze is al een aardige (nymfomane) inhaalslag begonnnen viel ons bij de redactie op. Vandaar geen lange interne discussie en deze prijs gaat dan ook verdiend naar deze grote politieke twitterbelofte.



DE STEP-AWARD 2013:

En dan nu waar het allemaal om draait. Om maar eens in wielertermen te blijven, het is uiteindelijk op een millimetersprint uitgedraaid. Twee Edese politieke renners hebben het gehele afgelopen jaar voor het jagende peleton gereden en wisten de rest tot vlak voor de finish voor te blijven.

Samen moesten ze uit gaan maken wie met de eer zou gaan strijken. Maar op de meet was eigenlijk niet te zien wie nu als eerste is binnengekomen. Het werd een fotofinish. De beelden zijn langdurig door de redactie bestudeerd.

Na inname van een fles beerenburg (alle vormen van verhelderende middelen zijn voor de jury wel toegestaan) werd het allemaal wat duidelijker. De verbeten eindsprint tussen de heren Eric Leltz en de uiteindelijke winnaar van de STEP Award is niemand anders dan... Sina Salim!


Lees hier de onderbouwing van de jury:

Het afgelopen jaar heeft de jury de kandidaten beoordeeld op voornamelijk de volgende criteria:

De hoeveelheid tweets in combinatie met de politieke inhoud. Dat naast algemene europese, landelijke en provinciale zaken vooral de lokale Edese politiek volop de aandacht heeft gekregen.

Het adequaat reageren op de persoon gerichte tweets.

De bereidheid discussie te voeren via twitter.

Bij dit alles ook het toepassen van een gepaste dosis humor en niet te vergeten zelfrelativering.

Verder is het aardig dat er ook zo nu en dan iets van persoonlijke aard naar buiten wordt gebracht.


De heer Salim scoort dan ook op alle genoemde onderdelen gretig punten en kan daardoor dan ook worden aangemerkt is een zeer gedreven all-round twitteraar.

Maar dat neemt niet weg dat de jury toch enkele zaken van een kritische noot wil voorzien. Soms draaft de heer Salim in zijn grondig enthousiasme wel eens iets door. Als het gaat om onderwerpen die vallen onder het zogenaamde 'populisme' of de terugdringing van religieuze zaken uit het publieke domein.

Hij heeft dan de sterke neiging er volop 'in te vliegen'. De toonzetting mag dan wel iets gedoseerder zijn. Bij zaken, waar hij het echt helemaal niet mee eens is, wil hij nog wel eens de kwalificatie 'onzin' hanteren. Verder gebruikt hij wel eens woorden als 'bashen' en 'haat' als er kritisch naar hem dan wel zijn denkbeelden wordt gekeken.

Vaak liggen dingen toch iets genuanceerder en de jury adviseert hem dan ook in de woordkeuze wat bedekkender termen te hanteren. Het zal waarschijnlijk wel genetisch bepaald zijn en te maken kunnen hebben met zijn 'oosters' temperament. :-)

Als eindconclusie kan worden getrokken dat de heer Salim alle belangrijke facetten van het twitteren goed beheerst en dat hij de terechte winnaar is van de 2e editie van de STEP Award. Van harte gefeliciteerd hiermee!


De vorige winnaar, mevrouw Marije Eleveld, kon al gauw van fractievoorzitter doorstomen naar de functie van wethouder. Mocht de heer Salim nu ook op korte termijn een stap voorwaarts in zijn carrière maken dan kunnen we eigenlijk niet om de conclusie heen dat de STEP Award een essentieële bouwsteen is voor een verdere (politieke) loopbaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten