Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 26 januari 2013

(Hart)verwarmend














Wij waren één van de vele gezinnen in Veldhuizen die een poos zonder gas zaten. In de wijk was als gevolg een waterleidinglekkage ook een gasleiding kapot geraakt en volgelopen met vocht en zand. Met man en macht is er gewerkt om alles te herstellen. De burgermeester was gauw ter plekke en liet regelmatig brieven bezorgen met de actuele stand van zaken. De brandweer deelde volop elektrische verwarming uit.

Mensen van Liander sloegen overal in de wijk aan het graven om het gasnet bloot te leggen. Journalisten, fotografen en cameramensen deden hun werk om de buitenwereld van nieuws te voorzien. Mevrouw Winkel haalde zelfs het vroege ochtendjournaal en Hart van Nederland laat op de avond. In de sneeuw en ijzige vrieskou was het een komen en gaan van allerlei mensen.

Ondanks het ‘leed’ was het toch hartverwarmend hoe er werd samengewerkt en de stemming alles behalve deprimerend was. Wel zitten er gezinnen met gemaakte onkosten door de gehele toestand. Dat bracht mij op het volgende idee. Een grote stroom water is door de lekkage naar het laagst gelegen punt, speeltuin de Drie Esssen gelopen.

Deze voorziening staat onder financiële druk en de openingstijden zijn al drastisch ingekort. Een gedegen geldstroom zou verandering hierin kunnen brengen. Dus gas- en waterleverancier en gemeente Ede sla de handen ineen en compenseer het collectieve ongemak t.b.v. spelende kinderen. Verantwoordelijk wethouder laat van u horen en zorg ook voor de verwarming van vele kinderharten als de winter voorbij is.

1 opmerking:

  1. Beste Jolmer,

    Mooie column. Ik heb jouw idee belegd bij mijn collega's. Ik weet niet wat zij daarmee zullen doen. Iedereen die last had van deze storing krijgt overigens een compensatievergoeding.

    M.v.g.

    Tim, Webcare Liander

    BeantwoordenVerwijderen