Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 9 januari 2013

De Step Award...






















Begin maart 2013 hoop ik voor de tweede keer de STEP Award digitaal te kunnen uitreiken. Deze prijs staat voor de (s)terkst (t)witterende (e)dese (p)oliticus. Meer over de eerste uitgave van deze ludieke actie van de redactie van de Winkelhaak valt hier te lezen.

Ik heb een aantal lokale politici of mensen met grote interesse in het Edese politieke gebeuren geselecteerd die in aanmerking kunnen komen om de STEP Award 2013 in de wacht te slepen. Ik stel ze in het kort even voor en presenteer hier de potentiële kandidaten (alfabetisch):


P.G. van den Berg (GL/PE) - Fractievolger
Van de fractievolgers is 'Pieter Gerard' heel actief op twitter. Reageert ook kwistig en vaak met veel humor op tweets. Heeft naast politiek gerelateerde onderwerpen ook een voorliefde om ons kennis te laten maken met Oekraïnse aangelegenheden.

Karin Dekker (VVD) - Raadslid
Buiten de politiek bericht zij ook over de gewone dagelijkse beslommeringen en groet/bemoedigt vaak even anderen. Naast het raadswerk heeft zij een grote passie voor wijn (proeven).

Marije Eleveld (PVDA) - Wethouder
In haar nieuwe functie als wethouder is haar twittergedrag inhoudelijkheid veranderd. Veel minder direkte berichten en meningen over de lokale Edese politiek. Toch blijft ze qua hoeveelheid tweets en aanspreekbaarheid meedoen.

Fredrik Hardeman (CDA) - Politiekvolger
Heeft zo'n beetje in z'n eentje geprobeerd geheel twitterend Nederland op het CDA te laten stemmen bij de laatste 2e kamerverkiezingen. Is daarna uitgegroeid de criticaster van alle VVD en PVDA plannen in het regeerakkoord.

Willemien Hasselaar (CDA) - Raadslid
Is binnen haar partij de meest gedreven twitteraar. Kaart een breed scala van zaken aan in haar tweets en retweet ook regelmatig dingen die haar (politieke) interesse hebben. Komt soms ook met verrassende muzikale tips.

Jos van Heuveln (CU) - Raadlid
Is met tussenpozen aanwezig op twitter. Is bij de verkiezing van Edese politicus van het jaar 2012 door z'n collega raadsleden heel goed gewaardeerd en eindigde dan ook op de eerste plaats. (Ruben van Druiten won uiteindelijk het algemeen klassement).

Harry van Huistee (PVDA) - Raadslid
Is van fractievolger doorgestroomd naar fractievoorzitter. Sluit al een partij in volgende college uit om bepaald standpunt en is dus niet te beroerd stenen in de politieke vijver te gooien. Heeft het gebruik van de auto met elektrische motor sterk gepromoot op twitter.

Jan de Kluijver (CU) - Raadslid
Twittert redelijk veel onder eigen naam over politieke onderwerpen en is ook actief als de persoon achter de twitteraccount van de kerkelijke Kleopas gemeente. Adequaat reageren op tweets aan hem gericht is nog een verbeterpunt.

Eric Letlz (GL/PE) - Raadslid
Is een multi-twitteraar. Besteedt veel aandacht aan zowel, lokale, provinciale als landelijk poltieke onderwerpen. Zo nu en dan gooit hij er een berichtje tussendoor met een link naar een 'curieus' artikeltje.

Leon Meijer (CU) - Raadslid
Heeft drie speerpunten als het gaat om twitteren. De politiek, zijn werk als vakbondsman en het Israelisch/Palestijns conflict. In het laatst genoemde kiest hij altijd geheel eenzijdig voor de kant van Israël.

Natasja Peters (BB) - Fractievolger
Is de partner van fractieleider Ruben van Druiten van Burger Belangen. Is bijna dagelijks aan te treffen op twitter. Soms heel politiek getint en soms lekker keuvelend met andere dames van het Edese politieke erf.

Sina Salim (D66) - Raadslid
Is een veeltwitteraar en bericht graag over de politiek en gerelateerde onderwerpen. Een enkele keer komen we wat meer te weten over zijn werk als wetenschapper en zijn vakgebied.

Astrid Wagenaar (PVDA) - Raadslid
Is ook regelmatig aanwezig op twitter om politieke items dan wel meer huishoudelijker zaken wereldkundig te maken. Kan zich mee laten slepen als het gaat over haar affiniteit met de trouwe viervoeter in huize Wagenaar.


DE RESERVEBANK
Een aantal politici schiet nu nog iets te kort om echt mee te kunnen dingen maar met wat extra inzet kunnen zij voor de volgende editie zo maar doorstomen naar de kandidatenlijst. Ik probeer dan volgende personen te motiveren dit te doen:

Arnold Versteeg (SGP)
Jet Verhoeff  (GB)
Dick de Groot (VVD)
Peter de Pater (GB)
Jaap Boot (CDA)
Raşit Görgülü (PVDA)
Bert Komdeur (CDA)
Geeske Telgen-Swarts (CDA)
Ellen Wijnsouw (GB)
Margreet van Loenen (GL/PE)
Charifa El Kaddouri (Eigen Fractie)
John Wijsmuller (D66)
Breunis van de Weerd (SGP)
Gerrie Ligtelijn (GB)

Aan het begin van maart 2013 hoop de winnaar bekend te kunnen maken. Het geeft in ieder geval de potentiële kandidaten de gelegenheid nog wat gas bij te geven om zo afstand te nemen van de (moordende) concurrentie. Dus tot begin maart en succes gewenst dames en heren van de Edese politiek...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten