Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 18 januari 2013

Duurzaamheid
















Binnenkort gaat de bouw van start van een bio-energiecentrale in Ede. Snoei- en kniphout zal er voor gaan zorgen dat huizen en een zwembad van warmte worden voorzien. In de lokale politiek zijn er steeds meer partijen die duurzaamheid hoog op de agenda hebben geplaatst. Ik bespeur dan ook hoopvolle plannen in gemeente Ede op dit gebied. Maar grondig belijden is nog geen actief beleid.

Dus de hoogste tijd voor radicale actie. Mijn voorstel: Alle partijen die niets of weinig op dit gebied willen doen bij voorbaat uitsluiten bij de volgende collegevorming in 2014. Daarbij het instellen van aantal nieuwe wethouders. Die van duurzaamheid (ben je beschikbaar P.G?). Iedereen die met goede ideeën komt op dit gebied verheffen tot ereburger van de gemeente Ede en vrijstellen van gemeentelijke belastingen.

Een heftig media-offensief voeren door de wethouder van propaganda (Salim?) zodat de naam Ede overal een (donker)groene associatie oproept. De wethouder van dogmatiek (van Heuveln?) schrijft de catechismus der duurzaamheid en doseert deze waar mogelijk. Het plan om energie uit restwarmte te halen stamt al uit het begin van deze eeuw.

De ENKA zou daar voor gaan zorgen maar moest helaas sluiten. Lang is er niets gedaan op dit gebied. Nu is er dus straks de produktie van bio-energie aan de Dwarsweg. Laten we daarom die verloren tijd gaan inhalen en overal waar het kan inzetten op duurzaamheid. Dat onze regio naast biblebelt en foodvalley ook internationaal als het ‘durable midst’ bekend mag worden.

1 opmerking:

  1. hoop dan wel dat het voor de gebruikers betaalbaar is en blijft.Dat is nu nog een probleem. Net zo goed als in supermarkten duurzaam duurder kan zijn dus door de consument niet gekozen (kan) worden.'Huurdersbond Ede

    BeantwoordenVerwijderen