Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 2 september 2012

Stemadvies













Ons politieke systeem is verre van ideaal. Neem alleen al die in Ede. B&W wil niet echt optreden tegen het buitensporige salaris van de Permar directeur. Ze veegt het breed gedragen bezwaar tegen het spoorplan van tafel. Om te kijken waar verder bezuinigd kan worden doet de raad dat achter gesloten deur.

Ook ‘kwalijke’ zaken in de nationale politiek zijn gemakkelijk op te lepelen. Maar bedenk bij dit alles wel dat het heel veel slechter kan. Ons systeem is bij lange na niet perfect, maar wel het beste van alle bedenkelijke soorten die er zijn. We hebben in ieder geval wat te kiezen en dat kan wereldwijd niet overal gezegd worden. Alleen daarom al zijn wij moreel verplicht te gaan stemmen!

Maar helaas is niet iedereen daar van overtuigd. Ik wil hierbij dan ook een oproep doen aan hen die absoluut niet van plan zijn te gaan of helemaal niet weten op wie te stemmen. Doorbreek dit eens en ga! Zoek net zolang op de kandidatenlijst totdat één van de plaatsen uit de gemeente Ede is gevonden. Stem vervolgens op bijbehorende naam.

Aan de morele plicht is nu voldaan. Zo kunnen er wellicht kandidaten uit onze gemeente met voorkeurstemmen in de 2e kamer plaatsnemen. Want als er zo een opkomst van tegen de 100% wordt gehaald is dat geweldig voor de bruisende beeldvorming. Dan kan men in Den Haag echt niet om Ede heen en hebben wij een aantal mensen in de kamer om dat allemaal te ‘be-lobby-en’.

Uit naam van de (lokale) democratie hoop ik dat het 12 september ronduit druk op de Edese stembureaus wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten