Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 30 september 2012

Gemeentesinterklazen

















Nu al iets over St. Nicolaas hoor ik u al licht geïrriteerd denken. Dat komt door een berichtje in de Telegraaf. Daarin stond dat de personeelsvereniging van de gemeente Ede zo’n 10.000 euro subsidie krijgt voor het organiseren van een sinterklaasmiddag. Het bleek echter een onjuiste weergave te zijn en is intussen in de media rechtgezet.

Maar het zette mij wel aan het denken. Ik zie dan ook mogelijkheden dat de gemeente niet alleen het goed-heilig-feest viert met eigen personeel en kinderen, maar ook met anderen. Dat de lokale overheid ook iets gaat doen voor jeugdigen die door bepaalde omstandigheden geen gedegen Sinterklaasfeest kunnen vieren.

Namelijk het van kracht laten worden van de Wet Opsporing Premature Sint Activiteiten (WOPSA) en het aanstellen van een (tijdelijke) ambtenaar die de naleving gaat controleren. Elke Edese winkel die voor 1 december Sinterklaas gerelateerde artikelen in de verkoop heeft moet streng worden bestraft. Bij de eerste overtreding volgt volledige inbeslagname en bij een tweede maal een fikse geldboete.

Dit levert de gemeente meer dan voldoende snoepgoed op om voor menig kind iets te regelen. Verder kan uit de boetepot een veelvoud aan Sinterklazen en zwarte Pieten worden ingehuurd. De middenstand, die er al heel veel aan verdient, betaalt dus voor dit alles. Vol verwachting klopt mijn hart en ik zeg dan ook: Politiek Ede - hopsa met die wopsa!

En verder wil ik voor 1 december (met deze datum kan nog geschoven worden) niets meer over Sinterklaas horen.

4 opmerkingen:

  1. hoe moet het dan met het feestje dat je kinderen op je werk hebben dit is ook voor 1 december.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan moet er toch nog met de datum worden geschoven want anders zijn inderdaad onze kinderen de dupe van papa z'n wilde plannen en uitspraken! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ben bang dat ze dan niet kunnen komen want het feest is bij ons op 24 november. we hebben die man gevraagt of hij dan kon komen want hij heeft het al zo druk.

      Verwijderen
  3. Vroeger was het bij ons thuis Sinterklaastijd vanaf de dag dat Sint Nicolaas officieel in het land was aangekomen; dat was zo'n drie zaterdagen voor 5 december.
    Op die drie zaterdagen mochten we onze schoen zetten, en kregen we daarin een bescheiden Sinterklaaslekkernij.
    Op 5 december kwam dan de rieten wasmand vol cadeautjes in de woonkamer ( met een groot gezin is zo'n wasmand gauw vol, ook als je het bescheiden viert, er waren 6 kinderen, en oma vierde ook mee).

    BeantwoordenVerwijderen