Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 17 september 2012

Blikveld















Vorige week donderdag werd Ede opgeschrikt door een ernstig voorval. Kinderen vonden n.l. op één van de Kernhemse speelveldjes een verfrommeld blikje waar een energiehoudend drankje had ingezeten. Het is door de dader waarschijnlijk achteloos van zich afgeworpen. Zelfs omroep Gelderland TV maakte er melding van. De politie heeft deze zaak hoog opgenomen en is bezig met een grootschalig buurtonderzoek.

Hopelijk wordt de schuldige op korte termijn gepakt en aan justitie voorgeleid. Helaas, dit is slechts pure utopie. Hoe anders toch de werkelijkheid! Zwerfvuil lijkt een maatschappelijk geaccepteerd verschijnsel. Ook in Ede bevatten bermen, plantsoenen en bosjes allerlei verpakkingsmaterialen. Blijkbaar is het voor sommigen de normaalste zaak om overbodig geachte zaken ter plekke los te laten.

Soms zijn er hier en daar wat initiatieven om er iets aan te doen. Zo gingen leden van een politieke partij onlangs zwerfvuil opruimen. Een poosje geleden was zo iets ook al op touw gezet door mensen van een kerkelijke gemeente. Zelf trek ik ook wel eens met de kliko door de buurt. Binnenkort is het ‘Keep it clean day’ waar de ACV in onze regio ook aan meewerkt.

Basisscholen zijn in Ede zijn dan ook opgeroepen om op 21 september mee te doen aan dit grootschalig opruimproject. Geweldig… actie en educatie in één (les) pakket. Dat ons blikveld op zwerfafval niet alleen opruiming maar ook voorkoming mag betekenen. Dat we daar maar veel energie in steken. En die hoeft echt niet uit een blikje te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten