Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 23 juli 2012

(Z)edeloos

Net terug van vakantie. Een tijdje even geen televisie en computer. Geen sociale media en daardoor tijdelijk verstoken van al het actuele nieuws. Om niet helemaal als wereldvreemd de tijd door te brengen is er een paar keer een landelijk dagblad gekocht. Al bladerend kwam ik daar zowaar een klein berichtje over Ede tegen.

Maar de thematiek stemde niet echt tot vreugde daar aan de tafel van het vakantiehuisje. Het ging om een jongen van twaalf jaar aangehouden als verdachte in een aanrandingszaak. In vrije korte tijd zijn er hier dus enkele zedendelicten voorgevallen. Twee vormen van exibitionisme, een aanranding en een verkrachtingzaak van zeer jonge meisjes.

Zou één van de Engelse boulevardbladen een buitenlandcorrespondent in Ede hebben dan is de vette kop boven het artikel wel te bedenken: ‘Sodom and Gomorrah in capital city of Dutch biblebelt’. Hevig gechargeerd natuurlijk, maar het geeft zo langzamerhand te denken. Wat is er toch allemaal loos in Ede? Is er (hopelijk) sprake van een piek als het gaat om zedendelicten en misdrijven? Of hoort dit soort uitwassen nu eenmaal bij een sterk uitdijende woonkern?

Is dit de prijs die moet worden betaald voor plaatsen met stadse proporties en allures? Hopelijk blijft het hier bij want voordat je het weet is een bepaalde beeldvorming een feit. Wat zou het toch mooi zijn, als het ergste waardoor Ede in het nieuws zou komen, bijvoorbeeld een te lang en te hard muziekfestival zou zijn. Of zoiets als een onaangekondige kermis op het Kuiperplein…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten