Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 9 juli 2012

Eikels

Het is één en al bedrijvigheid bij de eekhoorns in het bos. Ze zijn volop bezig met het verzamelen van eikels. Aan zo'n 33 hebben ze genoeg het jaar rond te komen. Nu zijn er ook bij die dat zelf niet zo goed kunnen. Vanuit de holle beuk mogen ze zoeken zoveel als ze kunnen vinden. De rest wordt door de eekhoorngemeenschap aangevuld zodat ook zij in leven blijven.

De leider van deze beuk is Knabbel. Hij was eerst tijdelijk maar lijkt nu vast te zijn hoewel het onduidelijk is hoe dat verliep. Dat soort dingen worden nu eenmaal geregeld door Babbel, de leider van het bos. Wat wel duidelijk is dat Knabbel hiervoor 171 eikels krijgt en niet eens een vol jaar hoeft te werken.

De vorige leider van de eik kreeg er 90 en moest dat wel. Zou Knabbel dat ook doen dan kan hij er 217 in ontvangst nemen. De eekhoorntjes gaan maar door met aanslepen. Regelmatig is er toch wel onvrede over deze gang van zaken. Onder leiding van Knabbel zijn er echt duizenden eikels te weinig in de holle beuk aanwezig. De eekhoorntjes moeten dat tekort plus zijn riante beloning extra gaan aanslepen.

Ze hebben Babbel er al op aangesproken en hopen dat hij er wat aan gaat doen. Lees bos=Ede, beuk=Permar, Babbel=wethouder en 1 eikel=1000 euro en dit verhaal is wel duidelijk. Maar op één of andere manier zal het allemaal wel weer worden geaccepteerd. De extra benodigde eikels zullen opgebracht moeten worden door de modale eekhoorns... de Sabbels. Tenzij Babbel ingrijpt en duidelijk aangeeft dat het maar eens uit moet zijn!

Klik hier voor het artikel uit de Ede Stad waarop deze column is gebaseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten