Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

dinsdag 24 juli 2012

Dagvaarding...












Geachte heer W. Joosten.

Onlangs heeft u gereageerd op het artikel Het najagen van wind welke te vinden is op de weblog van onze cliënt, de schrijver/columnist Jolmer Winkel. Gezien de aard van uw reactie heeft dhr. Winkel ons advocatenkantoor benaderd om hiervan de ernst te toetsen en eventueel juridische stappen tegen uw persoon te ondernemen. In het desbetreffende commentaar van uw zijde valt te lezen dat u een gedeelte van het artikel als 'jokken' heeft bestempeld.

Hierbij moet nog worden aangetekend dat het door u gebezigde werkwoord met hoofdletters is geschreven. Nu is het zo dat waarheidsbevinding en interpretatie van de werkelijkheid sterk subjectief van aard zijn. Verder is het een gegeven dat schrijversproducten zich doorgaans in het schemergebied van fictie en non-fictie kunnen bevinden, de zogenaamde literaire vrijheid.

Daarom lijkt het ons dat uw bewoording niet past binnen de kaders die als wenselijk mogen worden ervaren. Binnen de onderneming, waarin u beiden werkzaam bent, speelt nog een ander aspect dat wij tevens door middel van dit schrijven onder uw aandacht willen brengen. Dit is het zeer grote genoegen dat u op regelmatige basis etaleert door uzelf dwingend als 'Willem' te betitelen en uw collega heel denigrerend als 'Willempie' te classificeren.

Hierbij refererend aan uw eigen lichaamslengte ten op zichte van dat van uw schrijvende collega. Mocht deze naamgeving op basis van het Intelligentie Quotiënt geschieden dan zou deze wel eens geheel in het voordeel van de heer Jolmer Winkel, te weten pseudoniem van Willem Jonker, kunnen uitvallen! Hierbij sommeren wij u dan ook in het vervolg dit goed in ogenschouw te nemen en op basis van wederzijdse gelijkheid hem met de correcte vorm aan te spreken!

Mocht er onverhoopt toch terugval in denigrerend naamgebruik plaatsvinden dan ziet ons advocatenkantoor zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen. Deze zullen ongetwijfeld tot een veroordeling leiden met als uitvloeisel een forse sanctie in de vorm van geldboete dan wel taakstraf. Voor de hoogte of duur/aard van beiden heeft de heer Winkel al een sterk vastomlijnde visie die door ons advocatenkantoor zondermeer adviserend aan de rechterlijke macht zal worden voorgelegd!

Ik spreek hierbij dan ook de hoop uit dat deze correspondentie zal leiden tot acute stopzetting van het door u gevoerde verbale beleid ten op zichte van uw collega. Het spreekwoordelijk 'een gewaarschuwd man telt voor twee' zal in dit kader geheel van toepassing zijn. Verder wil onze cliënt met nadruk melding maken van de doorgaans uitstekende wederzijdse samenwerking en hoopt dat deze brief hierop geen verdere invloed zal hebben!

Hoogachtend,
mr. O.U.W.E. Jankert
namens Advocatenkantoor Sprong en Jankert

1 opmerking:

  1. Wimpie Joosten24 juli 2012 om 15:29

    Hallo Willem,

    Ik hoop dat je niet na elke vermaning als een jankert bij advocatenkantoor jankert gaat staan janken!!
    Ik weet dat je een Fries bent maar hier in Ede praten wij dit onder 4 ogen ff uit.
    Overigens heb ik toen jij mijn collega werd snel een rechtsbijstand verzekering afgesloten.
    En je weet de kosten zijn meestal voor de verliezende partij.

    Groetjes Wimpie

    BeantwoordenVerwijderen