Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 9 mei 2012

Zakkenvullers

In de Edese gemeenteraad is onlangs unaniem een bijzondere motie aangenomen. Dit om geen wachtgeld meer uit te keren aan raadsleden die om wat voor reden dan ook opstappen. Duidelijke signaalpolitiek dus.

De fractie van Groen Links/PE wilde nog wel een stapje verder gaan. Maar hun motie om Edese raadsleden 10% van hun vergoeding in te laten leveren kreeg weinig bijval. Alleen de Christen Unie en D'66 zouden het initiatief willen steunen.

Ook dit voorstel, als signaal naar de burgers toe, is ronduit sympathiek te noemen. Nu is er éénmaal een categorie mensen, helaas ook hier in Ede, die politici bij voorbaat zien als zakkenvullers. Mocht u hierbij horen en bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen echt niet weten of u gaat stemmen of op wie... houd dan dit stukje in uw achterhoofd (of knip het desnoods uit).

Raadsleden worden echt niet allemaal gedreven door het vullen van eigen beurs. Er is echt nog wel degelijk sprake van handelen uit idealisme en overtuiging en de intentie iets voor de samenleving te willen betekenen. Zij moeten er heel veel tijd en energie insteken en dat vaak naast reguliere werkzaamheden.

In tegenstelling tot raadsleden, die van gemeenschapsgeld worden betaald, opereer ik als columnist in de vrije markt sector. Ik word door de adverteerders betaald. Daarom schroom ik nu niet om de redactie te vragen voor deze column 10% bovenop de vergoeding te doen!

Laat maar zeggen... een extra duit in het zakje als begin van de vulling van mijn net gestarte eigen wachtgeldpot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten