Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 16 oktober 2015

Grote Burgerbelangen...














Beste Ruben. Je weet op het punt van vluchtelingenbeleid denken we geheel tegengesteld. Toch heb ik van jou genoten op de laatste Politieke Dag Ede. Het was jouw avond. Het moment suprême voor een politicus beïnvloed door het Fortuynistisch gedachtegoed. Je stond er alleen voor. Druk met interrumperen nam je het op tegen de rest die het in jouw ogen maar niet wil begrijpen. 

De andere Edese partijen vielen massaal over jou heen. Je hoorde emotionele betogen aan van collega raadsleden, sommige met een islamitische achtergrond. Je bleef standvastig in duidelijke taal die jij altijd zo propageert. Op een gegeven moment vroeg jij je hardop af waarom die vluchtelingen hier naar toe komen. Ik zal het jou vertellen… om de (dood) eenvoudige reden dat hun leven niet meer veilig is! 

Stel dat bommen dagelijks rond ons inslaan. Dat we beiden dierbaren hebben verloren door het voortdurende oorlogsgeweld. Dan gingen wij waarschijnlijk, misschien wel samen, als alleen reizende vluchteling ook op zoek naar een veilig bestaan. Als we dat ergens vinden dan willen wij ook onze vrouwen en kinderen, die nog in een vluchtelingenkamp verblijven, gauw weer zien! Wat zou het fantastisch zijn dat een land ons hartelijk opneemt. 

Misschien wel een gemeenschap die helemaal tegengesteld is aan onze joods-christelijke cultuur. Dat men ondanks dat ons een onderdak biedt en gezinshereniging mogelijk maakt uit wat voor motief dan ook . Het bieden/genieten van veiligheid… in het grote belang van ons als (wereld) burger! Dat daar in zo’n land dan een lokale partij principieel op tegen is nemen we dan maar voor lief toch? Met vriendelijk groet. Je vriend Jolmer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten