Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

dinsdag 6 oktober 2015

Giro d'Edese Posta






















In enkele kleine Italiaanse plaatsen ontstond onlangs een euforische stemming. Bekend werd namelijk dat de 2e etappe van de ronde van Nederland op 7 mei 2016 deze dorpjes zal aandoen. Deze koers, als onderdeel van onze nationale wielerronde, zal dus op Italiaans grondgebied plaatsvinden! De plaatselijke tifosi zijn nu al wild enthousiast. Absurditeit in optima forma? Toch blijkt zo iets te bestaan maar dan andersom.

De 2e etappe van de giro d’Italia wordt in Ne-der-land gereden en gaat o.a. door Otterlo, Ede en Bennekom. Waar zijn we nu helemaal mee bezig? Dat de reclamekaravaan vooraf een hoop zwerfvuil oplevert, het hoort er blijkbaar bij. Dat die snelle fietsers hier in een flits voorbij stuiven zonder dat je eigenlijk iets ziet, het is niet anders. Maar noem het a.u.b. niet de ronde van Italië! Wat is het volgende?

De Heideoptocht, als onderdeel (etappe) van de Heideweek in Middelburg? Dat de befaamde skeelerronde van Otterlo start in Fochteloërveen en eindigt ergens in Tytsjerksteradiel? Dat de parachutisten tijdens de Airborne herdenking niet meer op de Ginkelse hei maar in de Noordoostpolder landen? Dat de Edese Post ook in andere delen van Europa gaat verschijnen? Schoenmaker blijf bij je leest en dus oorsprong!

Oké, die laatste is wellicht een verkeerd voorbeeld. In dat geval zou ik wel bij de eerst volgende loononderhandelingen stevig met beide vuisten op de hoofdredactionele tafel slaan. Ik wil namelijk ook wel eens, net zoals die gelauwerde profwielrenners,  in een gloednieuwe Ferrari rijden. Dit dan om door onze mooie gemeente te kunnen toeren. Een soort van giro d’Edese Posta vanuit hoofdstad Ede naar Bennekom, Ederveen, Lunteren of Otterlo en zo…



  

1 opmerking: