Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 19 oktober 2015

Berenhap













Zegt de naam Mohammed Saïd al-Sahaf u (nog) iets? Hij werd in de 2e golfoorlog wereldberoemd als zegsman van Saddam Hoessein. Terwijl de Amerikaanse tanks op de achtergrond Bagdad inrollen staat hij voor de camera doodleuk  te vertellen dat het Iraakse regime alles onder controle heeft. Ik moest daar aan denken toen ik weer eens wethouder Ligtelijn de toestand bij de Permar hoorde verdedigen.

De sociale werkvoorziening in Ede zit al lange tijd in de dieprode cijfers. Peperdure (interim) directeuren en een dito reorganisatie ten spijt lijkt het niet beter te gaan. Dit jaar nog zo’n miljoen euro verlies, volgend jaar wellicht 2,3! De wethouder ziet oorzaken zoals dalende subsidies, transitiekosten en een te geringe bereidwilligheid van het bedrijfsleven om met de Permar in zee te gaan. Maar er is volgens haar nog steeds volop hoop.

De raad, met Evert van Milligen (VVD) voorop, ziet alleen maar heel veel gemeenschapsgeld in het afvoerputje verdwijnen. Intussen loopt er een onderzoek naar de financiële toestand bij de Permar. Presentatie van de uitkomst was eerst op 14 oktober, toen de 20e en is nu na de herfstvakantie. Ik bespeur in ieder geval op de achtergrond al de tanks van onderzoeksbureau Berenschot met rokende lopen.

Intussen trekt onze wethouder de microfoon nog maar eens naar zich toe: “Ik zie ondanks alles nog steeds echte mogelijkheden in de begroting het verlies te beperken.” Hoe het met meneer Sahaf afliep? Hij werd gearresteerd door de Amerikanen, al gauw vrijgelaten en vond onderdak in de Verenigde Arabische Emiraten. Of er voor onze wethouder ook zo’n ‘happy ending’ in zit? Grote kans dat een goed gemikt Berenschot een forse politieke berenhap oplevert…





Geen opmerkingen:

Een reactie posten