Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 30 november 2014

Dien Je Stad















‘We zoeken iemand om een man van het RIBW in de Maandereng te verhuizen. Vervoer is geregeld. Wie kan? We zoeken een vrouw in verband met huiswerkbegeleiding aan twee kinderen op de Proosdijerveldweg. Kan jij iets voor ze betekenen? Voor een zesjarig meisje uit Ede met down-syndroom zijn wij opzoek naar een vrouw die wat leuks met haar wil gaan doen’.

Ik zie dit soort berichtjes regelmatig langskomen. Het zijn oproepen van Dien Je Stad, een organisatie die coördineert tussen hulpvraag en aanbod. Het college van gemeente Ede is volop bezig om te kijken waar de komende jaren inwoners zelf de handen uit de mouwen kunnen steken en waar er verder bezuinigd moet worden.

Bekijk dit soort initiatieven dan ook niet als subsidieslurpende zwarte gaten waar dus lekker op gekort kan worden. Want het bijelkaar brengen van mensen die hulp nodig hebben en die het kunnen bieden hoort nu eenmaal een goed draaiende organisatie plus bijbehorend netwerk. Er zijn er diverse binnen gemeente Ede actief die met de inzet van vrijwilligers veel goeds doen.

Die als het ware warme dekens uitdelen zodat niemand in de kou hoeft te staan. College en raad van gemeente Ede blijf dus volop geld beschikbaar stellen aan clubs die met inzet van vrijwilligers veel nuttig werk doen. Bewoners van gemeente Ede… Dien Je Stad (voor wie dit te ver gaat…  Dorp is ook goed).

Ga bijvoorbeeld maar eens op een facebook- of twitteroproep reageren. Tuinonderhoud bij een persoon die dat zelf niet meer kan behoort al gauw tot de mogelijkheden. ‘We zoeken iemand die een column wil schrijven om ons werk te belichten.’ Hé, dat lijkt mij wel iets!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten