Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 12 december 2014

De Fietser(s) in Ede













Een poosje geleden leek de komst van de Fietser naar Ede nog onzeker. Bij de collegepartijen kreeg vooral de CU buikpijn over de eis van zondagsopening. De oppositie kraakte juist het collegevoorstel om voor deze onderneming een uitzondering te maken om op zondag ‘handel te drijven’. Het ‘gelijke monniken gelijke kappen principe’ klonk dan ook in koor. Maar van deze hoge principiële noten bleef tijdens de stemming in de raad uiteindelijk niets meer over.

De VVD koos voor werkgelegenheid en toerisme. Burgerbelangen voor behoud van het monumentale ENKA-gebouw waarin de Fietser zich gaat vestigen. GL/PE ging voor het uitermate groene product… de fiets. De SGP handelde in deze zaak wel uiterst principieel. Niet alleen werd het besluit om op zondag activiteiten toe te staan door hun verworpen, zelfs het plan waarin de komst van de Fietser wordt geregeld!

De SGP was zelfs zo verbolgen over de gang van zaken dat ze (als enige) een sympathieke motie van GL/PE niet steunden. Hierin wordt het college namelijk opgeroepen een visie te vormen waarin het fietsverkeer in het algemeen sterk wordt gepromoot. Principes en politiek. Het blijft schipperen en het is aan erosie onderhevig. Een ieder wikt, weegt en besluit.

In bepaalde kringen mocht men vroeger niet eens op zondag de fiets pakken. Nu wordt de auto meermalen gestart om ter kerke te gaan. Laat daarom de tijd rijp zijn voor een kentering. Laat gemeente Ede straks maar voorop gaan in de meldingen van fietsfiles. Vooral als op zondag horden mensen op weg zijn naar de kerk. Of naar de hei of het bos of zomaar een ritje makend door de mooie omgeving. Gemeente Ede… de fietsplek bij uitstek!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten