Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 25 december 2014

Dijkbewaking

















Een grote groep mensen binnen de Edese gemeenschap is in opperste staat van paraatheid. Heftige golven van de secularisatie en de 24-uurs economie beuken op de dijk die rond de zondagsrust ligt. Raadsleden van SGP, CU en CDA liggen op hun buik als politieke zandzakken om toch nog iets van dijkverzwaring te kunnen realiseren. Maar het wassende water nadert snel.

De referendum storm is de grote aanjager van het komende onheil. Op een zwakke plek stroomt het eerste water al binnen. Plotseling komt er hulp uit onverwachte hoek. De dames Out en Çelik van GroenLinks/Progressief Ede treden naar voren en gaan ook met lijf en leden het water keren. In een bootje, waarin raadsleden van GB, D66, VVD, PvdA en BB zitten, wordt nog uit volle borst meegeblazen met de wind.

Vos de Wael schreeuwt nog richting de dijk: “Niet doen, dijkbescherming is de doodsteek voor ons winkelcentrum!” Maar de twee hebben 1 minuut voor 12 besloten, door sociale motieven ingegeven, het tij te keren. Een minderheid nu omgebogen naar een meerderheid tegen de zondagsopening. De dijk houdt het en de storm zal weldra afnemen. De christelijke partijen stellen zich uitermate dankbaar op. De achterban komt in actie.

Duurzaamheidspastoraat wordt voortaan volop toegepast binnen allerlei Edese kerken. Onnodige kerkgang per auto wordt per direct verboden. Op menig kerkgebouw komt een levensgroot kruis opgebouwd uit zonnecollectoren. Plotseling word ik wakker. Wat een merkwaardige droom en doorgaans bedrog natuurlijk. Deze ook, want ik ben er nog lang niet zeker van dat die van het Edese CDA collectief versterkte dijkbewaking hoog in het vaandel zullen hebben…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten