Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 21 november 2014

Bassie En De Koevoet















Twee opmerkelijke zaken uit het Edese nieuws. Het college heeft het bestemmingsplan veranderd zodat bij de Fietser op zondag wel besteld maar niets verkocht mag worden. Verder gaan bouwmarkten in Ede in de gaten houden wie gereedschap koopt dat bij inbraken wordt gebruikt. Dat gaan we dus eens aan de binnenkant van onze oogjes bekijken:

Op een zondag wandelt Bassie een Edese bouwmarkt binnen om even later een breekijzer af te rekenen. “U wilt deze bestellen meneer clown?” vraagt het meisje achter de kassa. “Nee, kopen kindje” is het antwoord. “Dat mag nu niet in Ede. Bekijken en bestellen wel, afhalen en betalen kan morgen pas.” Bassie kijkt uitermate bedrukt en verlaat pruttelend de zaak.

De volgende dag staat hij weer bij de kassa en rekent af. Hij loopt argeloos naar buiten en staart nog even op de kassabon. Dan wordt hij aangesproken door een (geheim) agent. “U moet meekomen voor verhoor op het bureau!” klinkt het streng. Even later wordt hij hij geconfronteerd met een uitdraai van gegevens op z’n kortingspas.

“Twee maanden geleden hebt u ook als eens een breekijzer gekocht en vorige week een betonschaar. Dat is vast niet voor een fietsreparatie. Dat wordt dus een mooi poosje brommen!” Bassie barst in huilen uit. “Allememaggies. Ik snap het wel maar begrijp het niet… Adriaaaantje waar ben je?”

Zo, weer terug in de realiteit. Heeft wellicht iemand een idee dat als koevoet kan dienen om genoemde zaken eens goed los te wrikken? Of ben je daarna bij voorbaat al maatschappelijk verdacht van politiek inbreken (code B2)? Hier kopen we als Edenaren (behalve dan op zondag) toch helemaal niets voor?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten