Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 7 november 2014

Wijksafari













‘Vanmiddag om 16.00 uur gaat de raad op wijksafari. Raadsleden gaan in groepjes een wijk in. Elke wijkregisseur heeft zijn eigen programma en samen met bewoners uit de wijk wordt een thema of meerdere thema's uit de wijkagenda op locatie besproken.’ Afzender bericht: gemeente Ede. Wijksafari… hoe kom je er op? Safari is een jacht- of foto/filmexpeditie leert het woordenboek.

Ik zie dan beelden van prins Bernhard hevig lurkend aan z’n pijp. Die dan samen, met andere bobo’s, exotische dieren schiet met camera of nog erger…  een jachtgeweer. Ik visualiseer het verder. Ik zie de landrover van Jaap Boot (CDA) de wijk binnen rollen. Raadslid A (CU) doet de hand achter het oor. Daar ergens in de verte horen ze allemaal het luide brullen van een vrouwelijke bijstandsburger.

Dit omdat zij niet weet waar ze na 1 januari aan toe is met de zorg voor haar twee rugzakkinderen. Raadslid B (GL/PE) fotografeert, vanachter het metershoge gras op het voetpad, de grote duurzame participatieburger. Nu nog zeldzaam maar in de toekomst door een intensief (gemeentelijk) fokprogramma gaat dat wellicht veranderen.

Raadslid C (SGP) zet trots z’n voet op een juist aangeschoten bewoner. "Wat heb jij nou gedaan? Dat mag helemaal niet, dat is een beschermde belastingbetalende en consumerende burger!” reageert raadslid D (VVD) onthutst. “Ik dacht dat het een zondagswinkelaar was” klinkt als verontschuldiging.

Wijksafari, laten we dit woord a.u.b. maar nooit meer gebruiken. Raadsleden die de wijk in gaan kunnen dit beter benaderen als is het een bezoek aan de koning of de paus. Laten we dan in het vervolg het begrip ‘wijkaudiëntie’ maar hanteren…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten