Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 31 oktober 2014

Uitgekauwd










Er zal een nieuwe bestuursstijl komen met openheid en transparantie als fundament. Weg oude praktijken, leve de nieuwe politiek. We zijn intussen vijf maanden onderweg en het Edese college is nog volop bezig met de voorgenomen vernieuwingen. De wijkwethouder is er zo één. Alle vijf wethouders zullen een ‘wijk’ in gemeente Ede toegewezen krijgen.

Op deze manier heeft men nauw contact met de burgers. Door regelmatig met elkaar om de tafel te gaan zitten wordt de afstand tussen politiek en de burger verkleind. Het college weet dan wat er precies leeft onder de bevolking. Op papier dan. Op de onlangs gehouden Politieke Dag Ede vroeg SGP-voorman Breunis van de Weerd aan wethouder Marije Eleveld naar de huidige stand van zaken.

“Daar zijn we nu op aan het kauwen” was haar antwoord. Na afloop van de raadsvergadering kwam er echter iets geheel anders boven tafel. Wat bleek… de monden van het college waren ongevuld. Niks geen gekauw meer. Het hele plan was namelijk twee dagen eerder al in de gootsteen beland. Waarschijnlijk nog even zorgvuldig nagespoeld met wat water. Bij te lang kauwen komt doorgaans weinig meer van doorslikken.

Uitspugen is vaak de enige optie die overblijft. Dat hindert op zich niet maar sluip dan niet stiekem naar het aanrecht of toilet. Mijn advies… college spuug opzichtig en vol overgave. Laat zien en vooral horen dat je bezig bent je van bepaalde voorgenomen materie te ontdoen. Laat politiek vomeren dan ook onderdeel zijn van vernieuwend denken en handelen. Met openheid als spuugdoekje de laatste restjes wegvegend…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten