Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 10 oktober 2014

Fluiten Naar Jouw Centen















Het college van B&W in Ede gaat rond kerst de musical ‘Fluiten naar jouw centen’ opvoeren. Met de opbrengst zal het ‘gat’ dat de lening aan Cinemec heeft achtergelaten worden gedicht. Voor dit gebeuren zijn veel figuranten nodig. Opgeroepen zijn dan ook alle raadsleden die indertijd voor de lening waren. Ook degene die onlangs akkoord gingen met de vroegtijdige aflossing èn bijbehorend renteverlies (GL/PE kan mooi thuisblijven).

Deze politici zijn nodig voor een scène rond een schandpaal met publieke interactie. Hoewel de raad formeel verantwoordelijk is heeft B&W besloten zelf de 371.600 euro terug te verdienen. Marije Eleveld speelt een veeltwitterende blondine die (van) scharrelkippen houdt. Leon Meijer is een vakbondsbestuurder met een iets eenzijdige Israël-visie. Johan Weijland speelt een man die vanuit het bedrijfsleven de lokale politiek in wil.

Willemien Vreugdenhil is een zingende mama van 4 die er van droomt de nieuwe P!nk te worden. Gerrie Ligtelijn is vertelster. Dit omdat ze zo’n moederlijke en sprookjesachtige manier van spreken heeft. Burgermeester v.d. Knaap zal een wijze herder vertolken, die vanuit z’n hutje op de Ginkelse hei, de burgerij van Ede komt terechtwijzen. EdeTV zal opnames van de musical maken.

Meer wil de woordvoerder van de gemeente er nu niet over kwijt. Wel is zijn verwachting dat de musical een daverend succes zal worden. Men is al in onderhandeling over de filmrechten met Walt Disney. Hij spreekt nog wel de zorg uit dat het succes B&W niet naar het hoofd zal stijgen. “Want dan zijn ze voorgoed weg en blijft Ede ook nog eens met een groot bestuurlijk gat achter…”


1 opmerking: