Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 14 september 2014

Stijgende Verbazing













Onlangs kwam in politiek Ede de drank- en handhavingsproblematiek aan de orde. Eindconclusie was dat onze gemeente op de goede weg zit. Maar voor sommigen gaan de maatregelen nog niet ver genoeg. Bij de sportverenigingen geen alcohol schenken voor een bepaald tijdstip als er nog jonge kinderen aanwezig zijn. Anders korten op de subsidie.

Ook bij de jaarlijkse uitreiking van de kinderlintjes in Ede blijkt een glaasje alcohol te worden geconsumeerd in bijzijn van jongeren. Uit den boze! Dit alles was afkomstig van een partij die doorgaans grote individuele vrijheid en eigen persoonlijke verantwoordelijkheid predikt. Het was de bijdrage van mevrouw Kaddouri van D66.

Ja, u leest het goed. Ruben van Druiten van Burgerbelangen viel bijna van z'n stoel van verbazing (partner Natasja was al eerder letterlijk gevallen op weg naar de 'geheime' Cinemec vergadering). Hij vroeg zich erg af hoe deze betutteling uit een liberale koker kon komen? "U gaat in de overdrive" reageerde onze burgervader op de lezing van het D66 raadslid.

Maar ik begrijp het wel. Als je iets aanpakt dan moet je het ook goed doen. Een gewetensbezwaarde trouwambtenaar pak je tenslotte ook hard aan. Niks gedogen of een oplossing zoeken. Nee, die moet gewoonweg van het toneel toch? Ik ben blij dat ze ook de alcohol hebben ontdekt.

Nu sigaretten en (soft) drugs nog. Betutteling in het kwadraat als nieuwe norm. Deze koers bevalt mij wel dan ook wel. Wat dat betreft mag D66 ons nog wel vaker van verbazing van onze stoelen laten vallen. Dat ze straks doodleuk zeggen: "Ach, die koopzondag was ook eigenlijk niet zo'n item voor ons."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten