Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 3 oktober 2013

Boot Te Koop














Ooit was er een tv-reclame waarin een zakenman woelend en zwetend in bed opeens overeind schiet en vertwijfeld roept: “Maar ze zullen toch wel betalen?” Waarop z’n vrouw heel nuchter antwoord: “Vast wel en anders verkoop je toch gewoon de boot!” Hier moest ik aan denken in de gehele gang rond de lening die aan Cinemec door de gemeente Ede is verleend.

U en ik willen dan ook graag weten of de gemeente Ede de zaak juridisch goed heeft afgedekt. Wordt de lening plus rente niet betaald is dan ook echt al ons geld foetsie? Sommige politieke betrokkenen in de Gemeente Ede willen wel informatie geven maar worden gehinderd door zwijgplicht. Andere beroepen zich juist hierop om helemaal niets te hoeven zeggen.

Niks geen transparantie dus, we lijken terug te zijn in de achterkamertjes. Is het tijd om tot tot radicale politieke vernieuwing te komen? Tot nu toe werd aantoonbaar financieel mismanagement van de gemeente afgewenteld op de belastingbetalende burger. Laten we dit nu maar voortaan eens op fifty-fifty basis gaan doen. U en ik de helft en de verantwoordelijke bestuurders de andere helft.

Bevalt dit ons als burgers goed dan gaan we op korte termijn over op een systeem waarbij de veroorzakers de gehele 100% mogen ophoesten. Kunnen ze het niet betalen dan doen ze hun boot, caravan of scooter maar in de verkoop. Welke partij dan wel politicus durft deze zeer vernieuwde manier van politiek zaken doen aan?

Op 19 maart a.s. zou het wel eens veel electoraal gewin kunnen opleveren! Of is dit gehele idee van mij wellicht een te grote belasting voor marktplaats.nl?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten