Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 18 oktober 2013

Bootsman















Het CDA in Ede heeft als eerste de kandidatenlijst rond van alle politieke partijen. Er circuleerde nog enige tijd een alternatieve lijst met professor Jan ‘ik word genoemd’ Telgen als lijsttrekker. Maar het is echt Jaap Boot die als motor het lokale CDA schip mag voortstuwen. Opvallend is wel het geringe aantal personen uit de buitendorpen van de gemeente Ede op verkiesbare plaatsen.

Houden zij zelf wellicht de boot af of eisen de leden uit de grote stad Ede een te prominente plek op? En hoe zit het met het percentage gereformeerden, hervormden en katholieken op de lijst? En met boeren, homo's, bejaarden, ex-gedetineerden, hondenbezitters en cannabisgebruikers om maar eens wat te noemen. Zo'n lijst hoort een afspiegeling van de (lokale) bevolking te zijn en er mag niemand buiten de boot vallen toch?

Een van de kandidaten op de Edese lijst rekende zich onlangs al te rijk door de grote verkiezingswinst van de Duitse zusterpartijen CDU/CSU om te zetten naar die van de gemeenteraadsverkiezing in maart aanstaande. Maar laat het lokale CDA zichzelf maar niet in de boot nemen. Ik zou liever kijken naar hoe het CDA landelijk er voor staat in de opiniepeilingen. Dan is handhaving van de huidige zeven zetels al een prestatie van formaat.

Worden het nog minder dan is de boot aan voor CDA Ede natuurlijk. Met al te rooskleurige verwachtingen kun je uiteindelijk ergens flink de boot mee ingaan. Zolang onder bootsman Jaap volop een sociale en duurzame koers  wordt gekozen op de politieke vaart, behalve op zondag natuurlijk, dan mag hij wat mij betreft de boot gevuld met de gekozen CDA kandidaten zo de collegehaven binnen varen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten