Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 9 oktober 2013

Uitsmijter...














Het zijn bizarre tijden in gemeente Ede. Het college heeft onlangs ons als burgers opgeroepen om vooral eens na te denken waar er de komende tijd miljoenen euro’s moeten worden bezuinigd. Laat we eerlijk zijn, dat is niet het leukste werk. Bedenken waar we geld aan uit gaan geven is nu eenmaal veel aantrekkelijker. Maar goed, we begrijpen dat in een tijd van crisis de broekriem moet worden aangehaald.

Tot mijn grote verbazing lees ik dat het college zo’n 8 ton wil besteden bij de renovatie van het openluchttheater om een soort van ‘skybox’ te realiseren. Gezien de frequentie van gebruik lijkt mij dit bij voorbaat al een heel onrendabele en zeer riskante onderneming. Of hoort het bij het plan om in de toekomst huidig wethouder Roel Kremers na de gemeenteraadsverkiezingen aan een nieuwe baan te helpen?

Hij werd onlangs kampioen uitsmijter bakken voor prominenten op het NK te Barneveld. Gaat hij wellicht straks ‘skyhigh’ de catering verzorgen? In een tijd van crisis, waarin juist de bank die in Ede floreert de voedselbank is, komt het college met zo’n plan. Meer dan 800 duizend euro gemeenschapsgeld! Daar valt wel iets beters mee te doen lijkt mij. Men hoort bij besluitvorming als het ware over eieren te lopen.

Dus niet kapot trappen om ze vervolgens in de omelet te laten verdwijnen. Laat zo vlak voor de verkiezingen de gemeentelijke ‘uitsmijter’ goed doordacht en sociaal beleid zijn. Zo’n 'skybox' is eigenlijk te triest voor woorden. College verwerp toch dit onsmakelijke plan en beschouw het voortaan maar als een (openlucht) theaterstuk dan wel als gebakken lucht...

1 opmerking: