Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 24 juni 2013

Roots In The Woods

















De 2e editie van ‘Roots In The Woods’ is geschiedenis. Het culturele 2-daagse Edese festival is goed bezocht ondanks de plagerige regenbuitjes. Voor wie hierbij denkt aan geitenwollensokkenrockers, dragers van houtje-touwtje-jassen, wijde broeken, zware legerschoenen, rastavlechten en sikjes komt toch iets bedrogen uit.

Ik geef toe… het gehalte hippe, kunst- en eigenzinnige Edenaren is er bovengemiddeld maar er waren ook veel redelijk normaal uitziende mensen hoor! Zo zag ik een collega-columnist ergens hevig geconcentreerd met haar kroost kunstzinnige zaken meebeleven. Geïnspireerd door het bezoek aan het festival ontstond er de volgende dag in huize Winkel zelfs een spontane thuisversie door de kinderen.

Ze hielden hun eigen festivalletje met dans, muziek, raadspel en catering. Een beker limonade en een meergranenkoekje waren te krijgen op de overloop. Zo ziet u maar. Ik las trouwens dat Oerol op Terschelling zo’n 50.000 mensen mocht verwelkomen. Hierbij vergeleken bubbelt het nog maar in Ede. Maar het geheel kan het uitgroeien tot een nationaal BRUISEND fenomeen.

Misschien in de toekomst ergens gedeeltelijk overdekt en uitgebreid met een (ruil) boeken en muziekmarkt. Er zijn nog volop suggesties te bedenken. Dus organisatie geef dus alles wat binnen Ede maar iets naar kunst en cultuur riekt een plaats de komende jaren. Ik denk dat we in Ede voldoende zelf in huis hebben om het festival nog veel kunstzinnige groeistuipen te bezorgen. Ook daar is geen duur adviesbureau voor nodig…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten