Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 7 juni 2013

Levendig Centrum


















De gemeente Ede heeft voor drie jaar de firma Walas ingehuurd voor 10.000 euro per maand om te adviseren hoe het centrum levendiger te maken. Daar komen nog huisvestingskosten bij. Ik schat zo in dat het over de 4 ton gaat kosten. Ja… wrijf uw ogen nog maar eens goed uit, het staat er echt! Je gelooft dit toch niet!

Zoals binnen een onderneming vaak de beste ideeën voor verbetering van de werkvloer komen, zo kunnen hiervoor toch ook wel Edenaren worden ingeschakeld. Belast een ambtenaar enkele uren per week met het verzamelen van realiseerbare verbeteringen. Schrijf desnoods een prijsvraag uit onder de bevolking. Wie met een goed plan komt wordt beloond met een jaar lang geen reiningingsheffing.

Of krijgt een nieuwbouwstraat vernoemd naar zijn of haar naam. Dat is toch heel ludiek en kost de gemeente bijna geen cent! Een kleine sessie thuis deed één van de Winkeltjes al spontaan roepen: "Een springkussen!" Ik ben er van overtuigd dat er binnen Ede genoeg creativiteit is om mooie en redelijk betaalbare oplossingen te bedenken. Op Facebook en Twitter kwamen de eerste suggesties al binnen.

10.000 euro per maand… voor Walas een financieël walhalla, voor de gemeente Ede een bodemloze put? Oppositie spring er toch collectief bovenop! Ik neem alvast een stevige duik in de denktank. Wellicht dat de toekomstige bewoners van de Jolmer Winkelstraat straks volop mogen genieten van het levendige centrum van ons aller Ede. Allemaal bedacht zonder al te veel kostbare belastingcenten…

Deze column is geschreven naar aanleiding van dit artikel.


1 opmerking:

  1. Goed verhaal, Jolmer. Het is inderdaad een schandalige zaak. Te hoge huren, te weinig inspringen op nieuwe media en webcombinaties, kennelijk gebrek aan visie bij de gemeente zelf, etc. Volslagen onzin om dit aan een duur buitengaats bureau uit te besteden.

    BeantwoordenVerwijderen