Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 1 december 2012

Broodje Geloof















Bakker Bol heeft een aanvraag ingediend om een nieuwe zaak te mogen bouwen. Het oude pand voldoet niet meer aan de huidige eisen. Verder speelt mee dat de omzet sterk is gestegen en nieuwbouw noodzakelijk is. Er zijn wat kleine praktische bezwaren maar iedereen lijkt het idee te steunen behalve slager Spek. Deze heeft ernstige bedenkingen tegen het plan.

Zelf heeft hij onlangs er nog een nieuw pand bij mogen bouwen wegens grote vraag naar zijn producten. Maar zijn geweten dwingt dit hem nu te zeggen terwijl hij juist ook als vrije ondernemer zijn gang mag gaan. Ook zal hij er geen stukje vlees minder om verkopen als Bol zijn baksels op een nieuwe locatie aan de man gaat brengen. Absoluut geen concurrentie en toch is hij faliekant tegen.

Want zo zegt hij: "Hoewel bakker en slager beide levensmiddelen verkopen behoren broden nu eenmaal niet bij de vleesprodukten.Wil iemand een zaak openen om er rookworsten te verkopen dan heb ik daar weer geen probleem mee." Een absurd verhaal? Vervang de bakker door Turkse gemeenschap in Ede, de slager in Edese SGP fractie, zaak in moskee/kerk en levensmiddelen in godsdienst.

Op zondag in totale vrijheid één van de vele christelijke kerken in Ede mogen bezoeken is een groot goed. Inherent hieraan is ook dat anderen dan dezelfde rechten hebben. Vrijheid van godsdienst is niet alleen voor eigen parochie kunnen preken maar ook anderen dat gunnen. Dan mag het niet uitmaken of die ander de geloofsbroodjes zacht en zoet bakt of juist heel hard en zuur.


Deze column is geschreven naar aanleiding van dit artikel: Geweten van SGP spreekt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten