Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 1 mei 2015

Het Redelijk Alternatief

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het ambtsgebed is gered. Althans… het is uit het ambt ontheven en zal dus als ‘gebed’ voortaan voor het begin van elke raadsvergadering door onze burgervader worden uitgesproken. Daar leek het een poosje geleden anders helemaal niet op. Nadat de VVD een initiatiefvoorstel had ingediend om het ambtsgebed af te schaffen leken de kaarten geschud. 20 voor- en 19 tegenstanders. Voorstel aanvaard en het ambtsgebed van de kaart.
 
Maar raadslid Salim verbleef in zijn geboorteland en de stemmen staakten. Bij de 2e stemming zouden alle voorstanders er wel bij zijn. Mevrouw Out (GL/PE) kwam zelf met sneltreinvaart terug van haar vakantiebestemming. Maar het liep anders en gemeente Ede kwam even in de polder te liggen. Polderen, het ultieme compromissen sluiten en samenwerken als kernpunt van politiek beleid.
 
De 2e stemming kwam er dan ook niet maar wel een ander voorstel waarin alle partijen zich uiteindelijk konden vinden. Is dat nu niet heel mooi zo’n oplossing? Allemaal rekening houdend met de gevoeligheden rond dit onderwerp aan beide kanten. De SGP bedankte alle betrokkenen nog even speciaal hiervoor. Kortom, het formele ambtsgebed is dan wel passé maar gaat toch nog  verder als gebed zonder einde.
 
Achteraf kunnen we stellen dat dankzij (de afwezigheid van) Sina Salim van D66 het ambtsgebed in Ede min of meer behouden is gebleven. Was hij er bij de eerste stemming bij geweest dan was het intussen wel verleden tijd. Maar het gebed is er nog en dat dankzij ‘het redelijk alternatief’ bedacht door Gemeentebelangen, CDA, CU en de PvdA. Een term die nota bene D66 zich ooit zelf had toebedacht over haar ideeën en handelen…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten