Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 22 april 2015

Gered Ambtsgebed










Als ik de VVD Ede moet geloven dan leven wij in een oneerlijke democratische gemeente. Want je dient een initiatiefvoorstel in om het ambtsgebed af te schaffen. Het komt tot stemming en 19 raadsleden zijn voor en 19 tegen. Dhr. Salim (D66) verblijft in zijn geboorteland en daardoor is er net geen begeerde meerderheid. De regels zeggen dat de zaak dan de volgende keer in stemming komt.

Staken de stemmen weer dan is het voorstel verworpen. De VVD weet dat  bij die volgende keer dhr. Salim er waarschijnlijk nog niet bij is en dat mevrouw Out (GL/PE) op vakantie zal zijn. Oei… weer geen meerderheid en het ambtsgebed zal dus zijn gered. Dat wil je toch niet meemaken! Daarom smeek je vervolgens het later in het jaar op de agenda te krijgen.

Dit allemaal in de hoop dat dan alle medestanders aanwezig zullen zijn. Dit wordt dan vervolgens reglementair afgewezen. Tja… en dan ga je natuurlijk roepen dat het er allemaal wel heel naar in onze mooie Ede aan toegaat. Ik wens Ellen Out alvast een prettige vakantie en haar en Sina Salim een goede terugreis. Jullie komen toch wel terug hè? Jullie laten je toch niet afschrikken door de beroerde lokale democratie die mevrouw Veltkamp en co. schetsen?

Heren en dames politici in Ede, religieus, agnost of ronduit atheïstisch, laten we ons toch liever fixeren op belangrijker zaken. Is b.v. de zorg na 1 januari intussen voor iedereen in onze gemeente goed geregeld? Zijn er nog gevallen te melden van ‘tussen wal en het schip’? Want als we daardoor in het (landelijke) nieuws komen zou pas een zorgwekkende ontwikkeling zijn…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten