Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 10 mei 2015

Koning Evert














Evert van Milligen (VVD) vindt dat wethouder Gerrie Ligtelijn (Gemeentebelangen) weg moet als voorzitter van het bestuur van de Permar. Dit omdat het financieel blijft rommelen en zij hier politiek verantwoordelijk voor is. Weer een groot tekort en het lijkt er niet beter op te worden. Tijd voor een flashback.

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting heeft een schikking getroffen. Het fonds had eind 2011 zeven oud-toezichthouders aansprakelijk gesteld voor 39 miljoen euro aan saneringssteun die het CFV moest verlenen voor de in nood geraakte woningcorporatie SGBB. Volgens het fonds hebben de zeven onvoldoende toezicht gehouden! Van Milligen was één van hen.

Het doet mij denken aan een verhaal uit de bijbel. De profeet Natan komt bij koning David. Hij vertelt een verhaal over een ernstig vergrijp. De koning barst vervolgens in woede uit een roept dat de schuldige zwaar gestraft moet worden. De profeet antwoord vervolgens: “U bent net als die man!”.

Nu heeft van Milligen helemaal gelijk wat betreft de situatie bij sociale werkvoorziening in Ede. Het Permardossier bezorgt de Edese politiek al jaren hoofd-, maag- en kiespijn tegelijkertijd. Het gigantische salaris van de directeur en de uitblijvende resultaten zorgen logischerwijs voor onvrede. Wethouder Ligtelijn roept steeds heel bemoederend dat het allemaal wel goed komt.

Maar intussen kost het de gemeenschap bakken vol met (belasting) geld. Goed dus dat de Edese VVD dit aan de kaak stelt en zich hiermee goed positioneert als oppositiepartij. Maar had het wellicht beter uit een andere mond kunnen klinken? Misschien een mooi klusje dat kroonprins Stef van der (nood) Klok kan overnemen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten