Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 6 maart 2015

Staphorst 10.0














Op de laatste Politieke Dag Ede was de verruiming van winkeltijden aan de orde. Op een gegeven moment wordt  aan SGP fractieleider van de Weerd gevraagd of hij nu vooruit wil of dat Ede een tweede Staphorst moet worden? Hij kiest volmondig voor het laatste! De reacties lieten zich wel raden. Ik heb er over nagedacht en denk toch dat de beste man zijn tijd eigenlijk ver terug is. Hij is een visionair die wellicht nog verder wil gaan.

Iemand die heil ziet in een soort van omgekeerde veramerikanisering van Ede. Iets wat uit moet lopen op een Amish-achtige gemeenschap. ’s Ochtends in saamhorigheid wassen bij de wijkpomp. ’s Avonds met paard en rijtuig met lantaarn over de Slotlaan rijden. Alle oude ambachten weer in ere herstellen. Duurzaamheid ten top lijkt mij. Iedereen verbouwt dan eigen voedsel natuurlijk. Alleen maar streekproducten staan er op tafel. Foodvalley in het kwadraat dus.

De enige vervuiling is nog de paardenstront op straat. Maar dat wordt handelswaar omdat er heel veel tuintjes bemest moeten worden. Dit scenario wil politiek Ede maar al te graag toch? In plaats van lacherigheid verdient van de Weerd alle lof voor zijn antwoord. Voor de provinciale statenverkiezingen van 18 maart is het wel duidelijk. Nu achteruit! Omgekeerd, terug in de tijd naar ‘woagen en peerd’… stem dus lijst 9 nummer 2… van de Weerd!

Misschien komt hij ook nog wel als senator in de eerste kamer en dan is dit bovenstaande slechts een kwestie van tijd. ‘Welcome in Stephorse Valley’ op de Veluwe. Eens informeren waar ik alvast rijles kan krijgen en natuurlijk nadenken over de naam van ons eerste gezinspaard. Ik weet al een hele mooie. Vort Breunis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten