Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 20 februari 2015

ELF














Wees gerust, de titel heeft niets met het gekkengetal of het onlangs gehouden carnaval te maken. Dat kennen we niet in Ede en dat mag wat mij betreft ook wel zo blijven. Wel hard nodig, onder èn boven de rivieren, is het belang van duurzaamheid erkennen en er beleid op aanpassen. Het huidige college van gemeente Ede organiseerde onlangs dan ook een bijeenkomst hierover.

Elf is namelijk de naam van een overdekte fiets die aangedreven wordt door zonne-energie. Wethouder Leon Meijer mocht als eerste een proefrit maken op dit ‘snelheidsmonster’. Met een topsnelheid van 45 km zie ik in de toekomst voor fietsstad Ede een zeer hoogproductieve financiële melkkoe. Diverse fietsflitspalen (met zonnecollector natuurlijk) zorgen voor een vette pot om nog meer en bredere fietspaden in gemeente Ede aan te leggen.

De hardnekkige snelheidsovertreders moeten vervolgens het onkruid tussen de gemeentetegels verwijderen als taakstraf. U begrijpt groen en economie kunnen heel goed samengaan. Maar zonder gekheid…  de vraag voor de toekomst is dan ook ‘Wat gaan we doen met groen?’ Tot nu toe waren het eigenlijk alleen de ChristenUnie, GroenLinks/Progressief Ede en Alexander VosdeWael (VVD) die politiek de duurzaamheidskaart spelen.

Hopelijk gaan andere partijen hen in de toekomst nog eens flink overtroeven en dat niet op z’n elf-en-dertigst. Dat dan de predikers van duurzaamheid niet meer als spuit elf worden aangemerkt maar juist dat ze hun tijd ver vooruit waren. Dat de duurzame groene gekkies dan worden gezien als ecologische visionairs. Dat geloof in duurzaamheid al lang niet meer gelijk is aan dat in sprookjes met kabouters en elfjes…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten