Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 5 februari 2015

Kijkje In De Keuken















Het Edese college had het gerecht ‘levendig centrum’ bedacht. Voor de bereiding ging men niet zelf de keuken in maar werd topkok Walas ingehuurd. Wie van ver komt kookt blijkbaar lekkerder. De 10.000 euro salaris per maand was geen probleem. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje niet waar? Het college ging en een ander kwam. Intussen was er al twijfel ontstaan over de man in de keuken. Nieuwbakken wethouder Weijland fungeert intussen als smaakpolitie.

De verwachte welriekende geur was intussen meer aangebrand te noemen. Het nieuwe college beëindigt dan ook vroegtijdig het dienstverband van de superkok. De gemeenteraad zit intussen hongerig aan tafel te wachten. “Mogen wij onder het deksel kijken?” De wethouder wil er niets van weten. “Mag het dan als we het niet verder vertellen aan de burgers?“ is het vervolg. Ook dat mag niet.

Wetende dat hoeveelheid en smaak ondermaats zijn kiest de wethouder voor uitstel. Tenslotte is hij en z’n partij niet verantwoordelijk voor het inhuren van de culinaire krachtpaster. Maar een kleine week later is daar opeens het eindprodukt. De wethouder is blijkbaar door de rest van B&W naar voren geduwd om toch het (mis)baksel te presenteren. “Kom op Johan, ook dit hoort ook bij jouw functie!” klinkt het in z’n nek.

Het doet mij allemaal denken aan een restaurantbezoek uit het verleden. Levensgrote borden en bij elke gang een muizehapje op de middenstip. Toen mijn collega’s en ik buiten stonden had de zakenrelatie 150 gulden p.p. afgerekend en wij nog steeds knorrende magen. Wij waren liever naar de chinees gegaan. Het oude college had ook een betere keuze kunnen maken. Maar dat is nu mosterd na de maaltijd…


1 opmerking:

  1. Beste Jolmer,
    We kozen niet voor uitstel, maar voor een evenwichtig klaargemaakte maaltijd. Met gerechten in een volgorde die de smaak ten goede komt. Dan moet je soms even geduld hebben om de juiste smaak te pakken te krijgen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.
    Maar men wilde de ingrediënten direct eten en de pers maakte er een "geheim ingrediënt" van. En daar heeft ook deze kok een hekel an. Iedereen mag weten wat er in de soep zit en er van proeven. Maar omdat het nog niet compleet is, is het ook minder lekker.

    Johan Weijland

    BeantwoordenVerwijderen