Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 20 maart 2015

De Tuin van Ede(n)













“Gemeentebelangen is al 15 jaar slachtoffer van de breedsprakigheid van andere fracties” aldus P. de Pater van deze partij. Het oordeelsvormende (discussie) gedeelte liep weer eens gigantisch uit en onderwerpen moeten worden doorgeschoven. Groenlinks/PE dient een motie in om schooltuinen aan te leggen en deze wordt ook breed aangenomen. Twee voor mij opvallende zaken van de afgelopen PDE. Opeens dacht ik “Maar dat is het!” 

Niet alleen heel goed dat kinderen in het basisonderwijs te maken krijgen met het verbouwen van groenten. Nee, ook voor het Edese college van B&W, raadsleden en fractievolgers is dit de oplossing! Gewoon als voorbeeldfunctie naar de inwoners van Ede toe. In de buurt van het raadhuis, rond de mooie kleurrijke Chico y Chica beelden, is plek zat voor een ‘politieke volkstuin’. In hun vrije tijd kunnen de heren en dames politici daar mooi groenten/fruit verbouwen.

Plaats een zonnepaneel of windmolen om koffie te kunnen zetten. Dan komen we vanzelf bij een ander gigantisch voordeel. Tijdens het spitten, wieden, verplanten en snoeien is daar volop gelegenheid tot verbale interactie. Een effectieve tijd om van gedachten te wisselen over allerlei zaken die spelen in gemeente Ede. Verder kunnen burgers ook in dit ‘lusthofje’ laten weten wat er in de samenleving speelt.

Kortom, voortaan hoeven er alleen maar besluitvormende vergaderingen meer te zijn. Hierbij komt vooraf Peter de Pater even aan het woord om de geleden schade in te halen. Dan snel naar huis of nog even in de tuin werken. Een win-win-win situatie. GL/PE is deze column wellicht nog als amendement op de motie van de schooltuinen in te dienen? (ook namens Gemeentebelangen).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten