Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 6 juli 2014

Evert van Gaal










Gemeente Ede heeft z’n eigen Louis van Gaal. Ronduit geniaal maar slechts door weinigen begrepen. Afgelopen (P)olitieke (D)ag (E)de schitterde hij weer. Als een ervaren politiek slager fileerde hij de meerjarenvisie van het nieuwe college. Hij waarschuwde tegen lastenverzwaring om de begroting sluitend te krijgen. Van stevige bezuinigingen hoefde wat hem betreft geen sprake te zijn. Een beetje creatief denken en handelen is afdoende.

Hij kwam met het voorbeeld: Sluit één van de zwembaden de Vrije Slag in Bennekom of de Bongerd in Wageningen. Twee locaties dicht bij elkaar, dus dan saneren die hap. Dus eigen beleid gestalte geven door over de gemeentegrenzen heen te kijken. Ik doordacht deze visie en zag opeens veel meer mogelijkheden. Schaf de hondenbelasting af in Ede en financieer dit door de Wageningse honden extra te laten betalen.

Vraag in het kader van de burgerparticipatie hulp van familie, vrienden of (vage) kennissen uit Wageningen voor het onderhoud van al ons Edes groen. Bedenk verder dat dit principe ook op andere aangrenzende gemeenten kan worden toegepast! Louis van Gaal grossiert doorgaans met gouden wissels en onze eigen Evert van Milligen dus met gouden ideeën. Hij is dan ook als ‘bondscoach’ van de Edese politiek hard op weg naar het WK oppositievoeren.

Over een kleine vier jaar zie ik hem al de menigte toespreken nadat de Edese VVD de gemeenteraadsverkiezing verpletterend heeft gewonnen. Dit vooral doordat het zittende college tot op het bot door ‘Vrije Slag(er)’ van Milligen is uitgebeend. Over het marktplein schalt dan: “Wij zijn de beste van heel gemeente Ede… en Wageningen en Barneveld en Apeldoorn en Arnhem!”


1 opmerking:

  1. Als de heer Van Milligen zoveel op onze bondscoach lijkt, weet hij zonder meer wie er op dit moment maar beter gewisseld kan worden...

    BeantwoordenVerwijderen