Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 23 januari 2014

Onder Toezicht












Gemeente Ede staat wat de financiën betreft onder repressief (=terughoudend) toezicht van provincie Gelderland kwam onlangs naar voren. Huidig wethouder en VVD lijsttrekker van Milligen was er als de kippen bij om de zaak te sussen.

“Valt reuze mee allemaal mensen. Alle gemeentelijke kindertjes uit de Gelderse klas staan onder dit speciale toezicht van de provinciale hoofdmeester. Goed, we moeten nog wat miljoentjes hier en daar bezuinigen maar dat komt allemaal wel goed. Gemeente Ede blijft echt niet zitten en gaat zeker wel over!” was de kern van z’n boodschap.

Van Milligen wil eigenlijk deze zaak ook buiten de aanstaande verkiezing houden en deze ingaan met ‘geen belastingverhoging en de begroting op orde’. Of beide samengaan is maar de vraag. Nu is belasting betalen niet de hobby van de gemiddelde burger. Maar dat het soms nodig is daar valt uiteindelijk nog wel mee te leven.

Als het geld goed wordt besteed dan valt het wel te verdedigen. Minder wordt het als er dubieuze plannen worden gemaakt of er al beleid is waar veel gemeenschapsgeld mee gemoeid is. Adviesbureau Walas, de ‘skybox’ bij het openluchttheater, het geld van de Cinemec lening en de Edese insider weet al genoeg.

Laten we als kiezer het college ook maar eens onder repressief toezicht plaatsen. Uiteindelijk zijn lokale politici daar ook wel gevoelig voor. Wie het nodig acht kan door zijn stem preventief toezicht uitoefenen door het huidige beleid weg te stemmen. Afgesproken?

Goed, dan zien we elkaar wel op 19 maart a.s. bij één van de Edese stembussen? Tot dan mede-toezichthouders!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten