Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 17 januari 2014

NSB Oké













Er zijn van die kleine berichtjes gerelateerd aan Ede die ook landelijk nieuws worden. Zo is daar b.v. Edenaar Sander van Roekel die als assistent-scheidsrechter naar het WK-voetbal in Brazilië gaat. Of de Friese kampioenshengst Norbert 444, met meer dan 1000 nakomelingen in vijf jaar tijd, die in een Edese stal staat. Maar er zijn er ook waarbij de aanleiding niet zo fraai is. “Buurtwacht? Zo begon de NSB ook Opgerot!!

Deze tekst werd onlangs op een Edese muur aangebracht. Dit haalde ook het nationale nieuws. Net zoals het spandoek in Lunteren met de strekking dat Polen op moeten donderen omdat de mensen aldaar te veel worden bestolen. Ja ja mensen, dit is blijkbaar ook gemeente Ede. De buurtwacht die actief is in de Maandereng bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers die de criminaliteit zat zijn en er wat aan willen doen.


Handen uit de mouwen en bij nacht en ontij op pad de buurt door. Dat er een preventieve werking vanuit gaat is intussen wel gebleken. Toch kan blijkbaar niet iedereen deze inzet waarderen. Is dit wellicht iemand die al eens door de surveillerende burgers zijn gewezen op zo iets als foutparkeren of het achteloos van zich afwerpen van verpakkingsmateriaal?


Iemand die daarna zijn of haar gevoelens omtrent de buurtwacht als graffitie en in korte ‘dichtvorm’ aan een muur heeft willen toevertrouwen? Mag zo’n preventieteam als NSB worden betiteld? Als ik er even over nadenk… ja eigenlijk wel! Want wat mij betreft gaan deze Natuurlijk Sterk Betrokkenen nog veel betekenen voor hun wijk en slaat de vonk ook over naar andere plekken in ons mooie Ede…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten