Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 4 november 2012

Mattenklopper














Onlangs is er in de gemeenteraad gestemd over de spoorzone. Bij de eenmansfractie van Burgerbelangen was er vooraf twijfel om het collegeplan te steunen. Er ontstond een jolige stemming toen fractieleider van Druiten zei dat hij en het thuisfront van mening verschillen en dat zij eigenlijk meer zeggenschap heeft.

Zij is vriendin Natasja, die zichzelf omschrijft op haar twitteraccount als ‘verder één van de gezichtjes achter Burgerbelangen Ede’. Nou… vertaal dat maar gerust als Het Gezicht. Zij heeft zich ontpopt als de spindoctor van deze rechtsprogressieve partij op Fortuynischtische leest. Tijdens de raadsvergadering volgt zij dan ook thuis het verloop.

Op een gegeven moment wordt er melding gemaakt van haar twitterbericht dat ze de mattenklopper er maar eens erbij heeft gezocht! Dus vriend Ruben is gewaarschuwd. Hilariteit alom. Dat in huize van Druiten politiek een ‘hot issue’ is mag wel duidelijk zijn. Dit waarschijnlijk zo nu en dan afgewisseld met een ‘headbangsessie’. Het volume omhoog en dan samen de lange haren laten wapperen op klanken van Iron Maiden of Megadeth.

@Knabbelke is dan ook een voorbeeld van een actief politiek betrokken vrouw. Iets waar je bij de Edese fractie van de SGP niet mee aan hoeft te komen. Alhoewel er op dit punt wel wat opening lijkt te komen. Maar een staatkundig gereformeerde samenwonende en naar heavy metal luisterende dame zit er voorlopig echt niet in. Maar de mattenklopper zullen de meeste vrouwen daar wel kunnen hanteren schat ik zo in.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten