Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

dinsdag 26 juni 2012

#Twitterkoningin

Onlangs vond er in de gemeente Ede een wethouderswisseling plaats. Nestor @Simonvdpol ging met pensioen en mevrouw @Marijeeleveld kwam. Bij de beëdiging adviseerde onze burgervader @CvanderKnaap haar voortaan maar de helft minder te gaan twitteren.

Kijk, dan breken mijn beide klompen spontaan in twee. De beste man geeft daarmee aan beslist tot de oude politieke garde te behoren. Mevrouw Eleveld begrijpt als geen ander hoe je door gebruik van sociale media contact kunt hebben met allerlei personen in de samenleving.

Dat is nu (lokaal) politiek bedrijven 2.0. Zij heeft veelvuldig en rechtstreeks contact met betrokken burgers. Zij reargeert adequaat op berichten en opmerkingen aan haar gericht. Mocht er een prijs bestaan voor de sterkst twitterende Edese politicus dan zou zij deze ongetwijfeld in de wacht slepen!

Beide eerder genoemde heren hebben dan wel een twitteraccount maar gebruiken deze eigenlijk heel schaars. Op het moment van schrijven hadden ze samen 200 tweets (=berichtjes) het internet opgeslingerd. Staat in schril contrast met de bijna 23.000 van onze nieuwe wethoud(st)er.

Ik, @Jolmerwinkel, heb als tweep (=twitteraar) intussen veel sympathie gekregen voor Edese politici die dit medium gebruiken en ook werkelijk interactie aangaan. Ik hoop dan ook maar dat mevrouw Eleveld het advies van de burgemeester radicaal in de wind zal slaan, ook nu ze een andere politieke pet op heeft. Dat ze ook inhoudelijk veel blijft #kwetteren en het echt over meer gaat dan alleen maar haar #kippen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten