Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 25 juni 2012

Zorgboerderij

In het kader van de Michacursus die ik volg is er door een aantal deelnemers van onze groep een zogenaamde praktijkgerichte opdracht vervuld.

Er is gekozen om wat werkzaamheden te doen voor zorgboerderij Oordhoeve die te vinden is in het Binnenveld aan de rand van Veenendaal.

Op 18 juni zijn we hartelijk ontvangen door Mincke van Schuppen en Roel Bakker die in 2007 van start zijn gegaan met deze vorm van zorgverlening. Hun doel is dan ook om een zinvolle dagbesteding aan te kunnen bieden aan mensen van diverse leeftijden die op een één of andere manier extra aandacht nodig hebben. Dat alles zo'n beetje onder het motto 'Alles mag, maar niets moet'.

Er kunnen allerlei werkzaamheden binnen worden gedaan in een grote gezamelijke woonruimte of in de werkplaats. Verder zijn er buitenactiviteiten mogelijk in de tuin, boomgaard of door het verzorgen van diverse soorten dieren. De Oordhoeve is aangesloten bij Bezig, een belangenvereniging van zorgboeren in Gelderland. In de gemeente Ede zijn er zo'n twaalf van dit soort zorginstellingen aanwezig.

Op deze mooie zomeravond zijn er door ons aardbeien geplukt, is er onkruid gewied en een schuur van nieuwe planken voorzien. Op de foto zijn Gerard en Froukje in volle actie te zien. Onze aanwezigheid werd zeer op prijs gesteld en wie weet kan er nog wel een verdere samenwerking uit voortvloeien als de volgende lichting cursisten zich in het najaar heeft aangediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten