Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 6 december 2015

PEK Is Back














Onlangs was er weer eens op een uiterst geheime locatie ergens in de gemeente Ede een bijeenkomst van het Platform Edese Kritiek. Vanwege enkele recente gebeurtenissen was het hoog tijd dat het voltallige PEK weer eens samen ging komen. Dit is echter geen eenvoudige opgave want voorzitter @SiemSijave is zo’n beetje professioneel toerist en is meer in het buitenland te vinden dan in het Bennekomse. Maar hij bleek een gaatje te hebben gevonden tussen twee vakanties door.


Voordat hij goed en wel de vergadering kon openen was de discussie al in alle heftigheid losgebarsten. @Mo_uit_Ede, dit keer getooid met een panty over z’n hoofd, bereed één van z’n stokpaardjes, namelijk de transparantie binnen de Edese politiek. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan. Hij mopperde luid en kreeg bijval van @KritischEde. De laatste sprak dit keer vanonder een hele grote kartonnen doos vandaan waarin enkele kleine luchtgaten waren aangebracht.

Bij Kritisch Ede is het altijd moeilijk om te bepalen of deze met jij dan wel jullie moet worden aangesproken. Gezien de grootte van de doos leek het er sterk op dat ze tijdens deze sessie met z’n tweeën waren gekomen, alhoewel er buiten maar één ATB tegen de muur stond geparkeerd. Maar de stemming zat er direct al goed in toen Mo en KE het over even later over de recente gebeurtenissen in Otterlo hadden.

“Die uit Otterlo zijn allemaal xenofoob” sputterde Mo maar KE kon de verhitte gemoederen wel begrijpen. De beide heren lieten zich meeslepen in de discussie en in een onbewaakt moment verloor Mo even zijn zelfbeheersing en schopte tegen de doos. “Heren, heren” riep voorzitter Siem op een Karel de Graaf-achtige manier. Nadat de rust was weergekeerd kon er verder aan de geheime agenda worden begonnen.

Een paar zaken kunnen wel gemeld worden. Toen @JolmerWinkel weer eens begon over de anonimiteit die Mo en KE hanteren volgde er een heftige discussie. Het ging zover dat de beide anonieme kritische broeders dreigden hun lidmaatschap van het PEK op te zeggen en als afsplitsing verder te gaan. Volgens voorzitter Siem moeten we de krachten blijven bundelen en is een kleine anonieme splintergroepering een heilloze weg. Besloten wordt dan ook dat Jolmer het onderwerp NIET meer aan de orde mag laten komen.

Dan het plotselinge besluit van Jolmer Winkel om als columnist van de Edese Post te stoppen. Na een degelijke uitleg van zijn kant over het hoe en wat reageert de vergadering toch zeer teleurgesteld. “Jammer” roept Siem. “Zonde, zonde, zonde” oreert Mo. KE is ook gul met mooie woorden en besluit met “We dragen u immers een warm hart toe!” Het grijpt dhr. Winkel aan en hij reageert vervolgens zoals zijn provinciegenoot Foppe de Haan na de wedstrijd Heerenveen - Roda JC.

Er volgt een inventarisatie of er wellicht iemand anders is die het open plek kan opvullen. KE en Mo hebben al eerder bewezen een goede tekst op papier te kunnen krijgen. Maar tevens beseffen ze tegelijk dat ze met hun anonieme status weinig kans maken bij de lokale media. Jolmer houdt wijselijk z’n klep hierover om nu niet al de boeteclausule in werking te laten treden. Voorzitter Siem valt af want hij is nu eenmaal schriftelijk (te) kort van stof. Binnen PEK dus geen alternatieven.

Verder wordt gekeken of er wellicht nog nieuwe criticasters op het politieke toneel zijn verschenen. De naam van @marcvanderwoude valt. Over die laatste is de vergadering gauw klaar. “Die zei meteen Winkeltje en mij te ontvolgen op twitter na een kritische opmerking van onze kant” weet KE zich nog levendig te herinneren. “Terwijl hij nog niet eens een volger van mij was” voegde Jolmer er nog aan toe. Ook door de naam van der Woude gaat een vette streep.

Verder zijn er nu geen zaken uit deze vergadering die aan de grote (Edese) klok kunnen worden gehangen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten