Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 11 november 2015

Explosie













Onlangs presenteerde bureau Berenschot het eindrapport over de Permar. Sjoemelen met cijfers door een interim-directeur, de betrokken wethouder die dit feit niet tijdig meldt, documenten bij gemeente Ede die niet getoond kunnen worden en slechte communicatie over en weer. Slechts enkele maar uitstekende ingrediënten voor een politieke explosie. Er klonk dan ook een harde knal in het gemeentehuis.

Nadat de rook was opgetrokken en het stof neergedaald was daar een fier rechtopstaande van Milligen van de VVD. Hij spreekt over fraude, politieke doodzonde en over aftreden van de verantwoordelijke wethouder. Verder enkele nog zwaar hoestende raadsleden die echter niets kwijt willen over de zaak en alleen maar verwijzen naar het debat dat nog moet volgen. In de verte de schreeuwende oud-directeur van de Permar van Kouterik:

“Het zijn onjuiste beelden en verkeerde conclusies van het rapport!” Hij was al eerder in het nieuws omdat hij nog overuren betaald wil zien terwijl hij een ministerssalaris opstreek. Van de zwart geblakerde wethouder Ligtelijn geen spoor te bekennen. Het college heeft haar snel van het slagveld getrokken en is beschermend om haar heen gaan staan. Intussen is wethouder Eleveld naar voren geschoven om het wespennest dat Permar heet voortaan als ‘Marije Mijnenveld’ te betreden.

De twee anonieme Edese oppermopperaars twitteren vanaf het balkon. Kritisch Ede: “Dat wordt het rode stempotlood slijpen.” Mo_uit_Ede: “Welnee, de coalitie heeft de rijen gesloten. Er veranderd niets!” Kortom, het college geeft elkaar een fikse aai over de bol en gaat over tot de orde van de dag. Of er inderdaad politiek blijvend letsel is opgetreden of dat Ede slechts met de schrik vrijkomt zal de (nabije) toekomst gaan uitwijzen…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten