Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 7 augustus 2015

Recreatieplas










Het zonnetje gloeit lekker en dus met de fiets op weg naar het verkoelende water plus bijbehorend strand. Voorheen moest je daarvoor naar Zeumeren of naar het Henschotermeer. Maar nu is er even buiten Ede een mooie recreatieplas te vinden. Het water lonkt en voor wie liever onder een parasol bivakeert is er gratis wi-fi. De speeltoestellen worden volop benut. Bij het restaurant is ijs en patat. Joelende kinderen en tevreden ouders bij onze ‘bruisende’ plas.

Zo, nu even weer terug in de werkelijkheid! Organisatieadviesbureau Berenschot gaat de beroerde financiële situatie bij de Permar onderzoeken. Nou dan weet je het wel. Die komen echt niet voor het minimumjeugdloon opdagen. Er gaat elk jaar al veel gemeenschapsgeld naar de sociale werkvoorziening vanwege tekorten. Dat gaat weer klauwen vol met geld kosten.

Wellicht was u het alweer vergeten en daarom een opfrisser van mijn kant. We hadden al de geldelijke debacles met de Cinemec-lening, onderzoeksbureau Walas en onlangs het totaal overbodige referendum. Tel al deze politieke ‘akkefietjes’ maar eens bij elkaar op. Een breed en diep gat doemt op. U voelt wellicht al aan waar ik naar toe wil? Voor leuke dingen is eigenlijk nooit geld, voor bodemloze putten altijd wel.

Ik zou het college dan ook dan willen adviseren: reserveer elk jaar een paar ton voor foute keuzes. Zorg er vervolgens voor dat ze niet meer worden gemaakt. Deze pot met geld zit dan gauw vol. Dus nu op naar ‘zo in mijn sas met de Edese plas’. Burgemeester en wethouders begin alvast maar met graven. Bekijk deze (gratis) column maar als de eerste symbolische schop in de grond … of anders als schop onder het gat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten