Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 20 augustus 2015

Messenverbod














Mocht u besluiten om met een snijwapen over straat te gaan… kijk dan eerst goed waar u loopt en hoe laat het is! Er is sinds kort een gemeentelijke bepaling die het bezit van een mes strafbaar stelt in centrum van Ede, dat van Bennekom en op het Soembaplein èn wel tussen 22.00 en 06.00! Zo wordt ons burgers van hogerhand wel het mes op de keel gezet natuurlijk.

Maar ja, om verdere incidenten te voorkomen zet de gemeente het mes er stevig in omdat men scherp in de gaten heeft waar het gevaar loert. Door deze nieuwe regelgeving slijpt het college dan ook alvast haar messen om in de toekomst adequaat te kunnen optreden. Maar is deze ‘met het mes tussen de tanden’ aanpak van onze lokale overheid wel effectief genoeg?

Ik had het liever allemaal wat aangescherpt gezien. Beter is een algemeen verbod voor geheel gemeente Ede lijkt mij. Het mes snijdt dan namelijk  aan twee kanten. De plaatselijke sterke arm der wet kan zo iedereen in de gemeente direct aanpakken als er potentieel gevaar dreigt. Anderzijds is het stigmatiseren van bepaalde delen van de Edese gemeenschap daardoor van tafel.

Hopelijk buigt nu iedereen als een knipmes voor de nieuwe bepaling. Het verbod is intussen ook nog uitgebreid tijdens de Oud Lunterse dagen. Ook daar mag men thuis ‘met het mes op tafel’ nog wel zaken regelen maar meenemen naar buiten om helderheid te scheppen is vanaf nu echt taboe.

Wellicht is het beter om de oorzaak die vaak aan incidenten ten grondslag ligt, namelijk alcohol- en drugsgebruik, eens aan te snijden? Lijkt mij een zeer steekhoudend argument om deze problematiek te lijf te gaan en dat dus niet alleen voor bepaalde delen maar echt voor heel gemeente Ede!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten