Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 3 mei 2014

Startschot

Al vrijwel direct na de gemeenteraadsverkiezing in Ede sloegen de winnaar SGP en boezemvriend VVD al aan het formeren. Samen wilden ze dolgraag verder en zagen liefst voortzetting van het zittende college. De andere beoogde partijen werden dan ook min of meer gedwongen ‘bij het kruisje te tekenen’ en vertikten dat.

We weten intussen hoe het afliep. Het CDA, Gemeentebelangen en de PvdA sloten zich vervolgens aan bij D66 en de CU. De ’bende van vijf’ presenteerde zich plotseling op de avond dat de eigenlijke informatieronde zou starten. De SGP en VVD huilden vervolgens krokodillentranen en verlieten het raadhuis.

In hun zog volgde Burgerbelangen die terecht verontwaardigd was over de politieke gang van zaken (lees achterkamertjespolitiek). Onlangs mochten de oppositiepartijen nog zaken aandragen die in het covenant voor de komende jaren opgenomen worden. Heel kinderachtig bleven ze collectief thuis. Hoe nu verder is de vraag?

Wat mij betreft gaan SGP en VVD spijt betuigen over een hun te gretig optreden direct na de verkiezingsuitslag. Daarna gaan het college vijftal individueel sorry zeggen voor hun ongeduld en dat ze niet de van tevoren afgesproken procedure hebben gevolgd. Iedereen vergeet daarna plotsklaps de valse start na de verkiezingsuitslag en richt zich volop op de toekomst van gemeente Ede.

Ik heb begrepen dat het nieuwe college bewust het akkoord niet dichttimmert en dat er voldoende mogelijkheid tot dualisme zal zijn. Werk genoeg dus aan de winkel voor college en oppositie. Dus nu allemaal in volle tred op de pedalen en rijden die politieke koers in gemeente Ede. Klaar voor de start… af!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten